Minerii de la EM Lupeni au suspendat protestul

Minerii de la mina Lupeni au decis luni dimineata sã-si reia activitatea în subteran datoritã faptului cã termocentralele au nevoie de cãrbune pentru a produce mai mult curent electric, în conditiile în care consumul de energie a crescut pe fondul rãcirii vremii.

Presedintele executiv al Sindicatului „Muntele”, Darius Câmpean, spune cã termocentrala Mintia va porni luni al doilea cazan de la grupul energetic 3 si cã este posibil sã fie pus în functiune si grupul energetic 5, ceea ce va impune o crestere a cantitãtii de huilã livratã spre producãtorul de electricitate.

„Minerii de la Lupeni au decis suspendarea protestului având în vedere situatia prin care Comandamentul de Iarnã a solicitat pornirea celui de-al doilea cazan la grupul energetic 3 de la termocentrala Mintia si o iminentã punere în functiune a grupul 5″, a afirmat Câmpean.

Minerii de la Lupeni au refuzat sã mai intre în subteran începând cu 3 ianuarie, solicitând ca administratia CEH sã renunte la mãsura prin care sãptãmâna de lucru s-a redus la patru zile pentru personalul auxiliar si TESA, respectarea prevederilor din contractul colectiv de muncã, asigurarea de materiale pentru lucrul în subteran si demiterea conducerii companiei.

Potrivit unui comunicat de presã remis de conducerea CEH protestul de la Mina Lupeni ar fi ” periclitat grav” siguranta aprovizionãrii ritmice cu cãrbune a termocentralelor si chiar functionarea acestora, în contextul în care Dispeceratul Energetic National poate solicita complexului energetic realizarea serviciilor tehnologice de sistem.

2 thoughts on “Minerii de la EM Lupeni au suspendat protestul

 • 9 ianuarie 2017 at 20:51
  Permalink

  Mergem sa dam carbune tari !

  Reply
 • 10 ianuarie 2017 at 17:22
  Permalink

  Mergem sa dam la lopata mai mult carbune, sa castigam bani multi ca ne mor copii de foame. Sub conducerea luminata a psd vom depasi planul si vom iesi la pensie cu 1000 euro pe luna, chiar daca dupa noi se va inchide mineritu. Speram ca psd va aduce in valea jiului si suprafete arabile sa avem unde lucra cu sapa la pensie, chiar daca la unii dintre noi nu le place si copii acestora cauta prin gunoaie. Am zis.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *