Bugetele locale afectate de posibilul faliment al CEH

Intrarea în faliment a Complexului Energetic Hunedoara ar putea afecta grav bugetele locale ale administratiilor locale din Valea Jiului.

Oprirea activitãtii societãtii energetice poate avea reprecusiuni asupra întregii activitãti din Valea Jiului. Primãriile ar putea pierde sume importante rezultate din impozitul pe venit al angajatilor CEH.  “Incidenta sumelor care vin din impozitul pe venit ale salariatilor de la CEH în bugetul local este foarte mare si dacã acolo existã o problemã atunci si bugetul local va fi afectat”, a declarat  Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Întreruperea activitãtii ar creste semnificativ rata somajului în Valea Jiului si în judet, iar întreruperea activitãtii acestei societãti ar avea repercusiuni si pentru comunitãtile locale, conducând la înrãutãtirea conditiilor de trai în cadrul  comunitãtii, întrucât Societatea „Complexul Energetic Hunedoara” – S.A. este singurul operator economic care furnizeazã agent termic în orasele din Valea Jiului si în municipiul Deva din judetul Hunedoara, întreruperea activitãtii acestui operator economic ar afecta serviciul public de interes general reprezentat de productia, transportul, distributia si furnizarea de energie termicã, întrucât aceste elemente demonstreazã existenta unei dificultãti sociale grave în situatia în care Societatea „Complexul Energetic Hunedoara” – S.A. nu si-ar continua activitatea”.

Monika BACIU

Advertisements

2 comentarii la „Bugetele locale afectate de posibilul faliment al CEH

  • 9 ianuarie 2017 la 20:46
    Permalink

    Primari vai jiului sa fie uniti in atragerea de fonduri europene nerambursabile pentru schimbarea tevilor de TERMOFICARE de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor si asa TEROFICAREA vai jiului va fi rentabila va salva mineritul (EM Livezeni , EM Vulcan si Termocentrala Paroseni) si implicit VALEA JIULUI .

  • 10 ianuarie 2017 la 20:36
    Permalink

    Au sa atrag? fonduri,da nu azi! Maine

Comentariile sunt închise.