Ignoranta îngheatã…

Angajatii ApaServ Valea Jiului se luptã cu ignoranta unor cetãteni. Cei de la societatea de apã informeazã, periodic, ce mãsuri trebuie luate în perioadele cu temperaturi scãzute, însã oamenii par a fi total nepãsãtori.

Astfel, noptile trecute mai multe apometre amplasate în scãrile de bloc au fost afectate de gerul puternic si asta din cauza locatarilor care nu au asigurat un microclimat corespunzãtor aparatelor de mãsurare a apei.

“De fiecare datã când temperaturile sunt geroase se înregistreazã problemele specifice perioadei. Astfel, au fost mai multe evenimente înregistrate la retelele  de alimentare cu apã. Chiar si asa, numãrul acestor incidente este în scãdere. La Petrila am avut un incident unde un apometru a crãpat din cauza frigului, dar asta pentru cã nu a fost asigura microclimatul corespunzãtor. Colegii mei au închis mai multe usi ale scãrilor de bloc pentru a proteja apometrele”, a declarat Florin Donisã, sef Departament Exploatare din cadrul SC ApaServ Valea Jiului.

Probleme au existat si la Lupeni. Pe un ger de -17 grade, angajatii ApaServ au fost nevoiti sã intervinã pentru a decolmata sistemul de canalizare.

“Chiar dacã temperatura foarte scãzutã nu ne-a permis sã utilizãm voma, utilajul specific acestui tip de interventii, angajatii Apa Serv de la sectia din Lupeni, condusi de cãtre Zaharia Constantin, si-au fãcut datoria cu prisosintã. Le multumesc public din suflet cã au dat dovadã de constiinciozitate si, în ciuda frigului de afarã, au muncit pânã când au rezolvat problema.

Vreau sã evidentiez si faptul cã din respectiva gurã de canal, angajatii nostri au scos în jur de trei saci de cârpe, acest lucru constituind de altfel si cauza înfundãrii retelei de canalizare. Sper cã va veni timpul când si oamenii vor constientiza cã, totusi, ”Canalizarea nu este cos de gunoi” si vor actiona ca atare”, spune Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.

Potrivit reprezentantilor ApaServ Valea Jiului, nu se impun restrictii în ceea ce priveste alimentarea cu apã potabilã a populatiei din Valea Jiului.

Monika BACIU

One thought on “Ignoranta îngheatã…

  • 10 ianuarie 2017 at 09:21
    Permalink

    iarasi plange vadimul asta local pentru tarifele incasate ar putea sa desfunde el canalul asta e meseria lui cacanar cu scoala vidanjor cu facultate vorba unui dobitoc iarna n ui ca vara

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *