Ambasadoarea turismului românesc, monitor în Straja

Alexandra Marcu, ambasadoarea turismului românesc si tânãra care a cucerit 6 din cei 7 vulcani ai lumii, a ajuns la Straja si este monitor de schi.

Multi o recunosc pe pârtie si spun cã o admirã, iar ea se ocupã acum cu ceea ce iubeste cel mai mult: sportul la munte. Iubeste viata pe munte si spune cã nu s-a sãturat niciodatã de expeditii, iar la Straja a ajuns în echipa de elitã a schioirlor ce dau lectii turistilor. „Îmi place atât de mult! Îmi place sã lucrez si cu copiii, dar si cu adultii. E interesantã aceastã schimbare de perceptie dintre adulti si copii. Copiii, bineînles, cã învatã primii sã schieze, cã sunt chiar mai atenti ca adultii, care sunt foarte speriati, dar îi pun pe o pârtie de începãtori si atunci îsi revin”, spune Alexandra Marcu, alpinista care a dus Drapelul românesc pe cele mai înalte culmi, la propriu.

Dragostea pentru expeditii si munte o mosteneste de la pãrintii sãi, care au dus-o pe munti încã de la 2 ani, iar de atunci nu a mai renuntat niciodatã sã iubeascã drumetiile. Straja rãmâne muntele ei de suflet. „Îmi place foarte mult la Straja. Aici vin de la 2 ani si jumãtate, îl stiu pe ursul Ballo de când era mititel si îmi povesteau ai mei cã era o scarã din aceea pusã în A si eu am urcat pe o parte si el pe cealaltã si ne-am pupat sus. Avem povesti si expeditii voi face mereu. Avem o asociatie ce se nhumeste Club Evolutii si am vrea sã organizãm o expeditie în august – septembembrie în Turcia. Patru zile în muntii Taurus, 4 zile în Cappadoccia, o regiune fenomenalã si vrem si în Ecuador si din circuitoul celor 7 vulcani mai avem unul în Antarctica, Vulcanul Sidney sã vedem cum reusim si acolo ”, povesteste Alexandra.

Are un palmares de invidiat, însã, Alexandra este  un om modest si care iubeste sã comunice cu oamenii. Unii o recunosc, altii mai greu, însã toti ar trebui sã stie cã în Straja pot învãta sã schieze de la ambasadoarea turismului românesc.

„Unii mã recunosc, altii care vin de prin Constanta, sau Bucuresti nu stiu multe despre mine, dar majoritatea care vin din Deva sau din judet, chiar dacã nu le spun nimic, îmi zic cã mã cunosc de undeva.  Acum, de curând, cum am fost la Târgul National de Turism si mi s-a oferit titlul de ambasador al turismului românesc, am devenit putin mai cunoscutã”, a mai adãugat tânãra temerarã. Alexandra are vise mari si spune cã toatã viata va urca pe munti, cã nu se va sãtura niciodatã sã îsi doboare recordurile, pentru cã a gãsit serpasi care nu s-au sãturat sã urce, nici dupã 200 de ori, pe cele mai înalte vârfuri din lume.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *