Autoritãtile locale de la Petrosani au fãcut deja planurile pentru acest an în ceea ce priveste investitiile. Vor fi continuate proiectele începute, dar si fi demarate si noi lucrãri de investitii. Pentru multe dintre aceste proiecte banii sunt alocati din bugetul local.

„Ne-am fãcut planurile si discutãm cu directorii din subordine si sefii de servicii pentru a ceea ce vom putea sã finantãm. Noi ne dorim foarte multe lucruri, e vorba de introducerea gazului metan în Colonie, deja conducta a ajuns pânã la scoala 2, urmeazã sã se monteze statia de reglare dupã care sã mergem cu extinderea pânã la cantina socialã. Tot în acest an vom reusi sã asfaltãm cele trei strãzi din Colonie, e vorba de finalizarea grãdinitei de la IG Duca, reparatia capitalã a grãdinitei de la scoala 2 din Colonie. Deja contractul a fost semnat cu firma care va executa lucrãrile”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Pentru acest an sunt prognozate a fi asfaltate mai multe strãzi din localitate. Nici centura municipiului Petrosani nu a fost omisã, însã aici situatia este mai dificilã. Pentru a fi modernizatã portiunea de la sensul giratoriu cu avion si pânã la Biserica Catolicã trebuie identificatã o sursã de finantare.

“De asemenea vom avea o serie întreagã de lucrãri pe arterele din Petrosani. E vorba de cele care duc cãtre satele apartinãtoare, dar si cele din zonele unde nu am ajuns cu covorul asfaltic. Ne dorim sã reabilitãm centura Petrosaniului. Va trebui sã gãsim finantare pentru a putea sã o asfaltãm, e vorba  de tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la avion si biserica Catolicã. Pentru centurã e o problemã, pentru cã acolo sumele sunt foarte mari. Dacã nu vom reusi anul acesta, cu sigurantã vom face anul viitor. Încercãm o colaborare cu Consiliul Judetean pe acest obiectiv, cât si pe drumul din Parâng”,  a mai spus sursa citatã.

Edilii mai au în plan punerea în functiune a cinematografului Victoria, dar si reabilitarea colegiului de informaticã.

“Finalizarea cinematografului Victoria e o prioritate. Va fi un cinematograf modern, 3D. Sper ca în luna august acest obiectiv sã fie deja finalizat. Avem de asemenea un proiect mare, izolatie termicã si acoperis la Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva. Contractul a fost deja semnat si când va permite timpul se vor apuca de lucrãri”, a subliniat primarul municipiului Petrosani.

Nici domeniul schiabil din Parâng nu a fost omis. Continuarea lucrãrilor depinde de un litigiu pe care primãria îl are cu Romsilva. “Cu domeniul schiabil suntem în situatia în care am reusit sã ducem pompele la bazin, eu sper ca în instantã sã avem câstig de cauzã si sã putem sã dãm drumul la lucrãri pe zona Slima”,  a conchis Tiberiu Iacob Ridzi.  Pe agenda edililor locali existã si alte proiecte. Punerea în practicã a acestora depinde si de fondurile municipalitãtii.

Monika BACIU