Investitorii cer hale de productie, iar edilii de la Petrosani vor sã le ofere acestora spatii adecvate pentru a-si desfãsura activitatea.

În bugetul de anul acesta, edilii de la Petrosani au inclus si realizarea unor hale de productie. Acestea vor fi puse la dispozitia investitorilor care vor veni la Petrosani pentru a desfãsura activitãti comerciale. Cel mai important este însã cã acestia vor crea si locuri de muncã.

“Vreau sã prindem în bugetul din acest an, dar si pentru cel de anul viitor, constructia unei hale de productie de aproximativ 3000 de metri pãtrati în parcul industrial de la fosta preparatie Livezeni, unde vrem sã ducem si gazul metan, astfel încât sã fie toate utilitãtile acolo, gaz, apã, curent pentru posibilii investitori si pentru crearea locurilor de muncã pentru cã este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le avem în vedere pentru 2017. În jur de 800.000 de euro avem în deviz pentru realizarea acestor hale de productie, dar la licitatie pretul poate fi mai mic”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

La Petrosani nu existã nicio halã de productie care sã apartinã administratiei locale. Singurele hale disponibile sunt cele ale unor persoane.

“Noi am avut contacte cu posibili investitori si au spus cã este cea mai mare cerintã a lor: sã aibã o halã unde sã poatã sã vinã si sã dea drumul la productie, în cel mult o lunã. Cei de la SEWS au fãcut deja 330 de locuri de muncã la Petrosani si Aninoasa”, a mai subliniat sursa citatã. Autoritãtile locale sprijinã investitorii în perioada de înfiintare. Totodatã investitorii beneficiazã de asistentã si implicare directã pentru obtinerea într-un timp cât mai scurt posibil a tuturor certificatelor, autorizatiilor, permiselor, etc. care sunt eliberate de Primãria Municipiului Petrosani, consultantã si sprijin în relatia cu terte institutii pentru facilitarea realizãrii investitiei, în mãsura în care nu sunt afectate interesele nici uneia dintre pãrti.

Monika BACIU