Imediat dupa declansarea protestului la sediul CEH de cei trei lideri de sindicat, conducerea, respectiv directorul general adjunct Petre Nica, a chemat politia ca sa-i evacueze pe protestatarii care s-au declarat in greva foamei. Doi angajati ai Politiei Petrosani au descins la sediul CEH, iar in spatele usilor institutiei au avut loc discutii aprinse cu liderii pe care voiau sa ii evacueze din sediu. „Petre Nica a chemat politia. Vor sa iesim afara, dar noi avem aici un birou in care putem sa stam pâna in data de 9 când ne expira delegatiile. Am discutat cu politistii si nu plecam de aici”, a spus Vasile Paduraru, in timp ce colegul sau Dorin Vezure a sustinut ca vor ramâne toti trei sa protesteze in greva foamei in acel birou, data fiind temperatura extrem de scazuta de afara.
Oamenii legii au purtat o discutie in interiorul societatii cu liderii, iar la plecare, nu au vrut sa faca declaratii. „Avem purtator de cuvânt la Deva si va rugam sa luati legatura cu acest birou”, au fost singurele declaratii ale celor care au venit sa evacueze minerii din sediul CEH.
Cei trei lideri ai minerilor au ramas in sediul CEH in greva foamei, acolo unde au un birou ce apartine sindicatului. Birou de care Nica, probabil, a uitat…

Diana Mitrache