UPDATE Alti 4 mineri de la Vulcan au intrat in greva foamei si stau in sala de apel. Celor 3 lideri de la Lonea, EPCVJ Paroseni si Livezeni, care stau in sediul CEH, li s-a alaturat inca un miner de la Lonea, iar minerii din schimbul III de la Lupeni nu au intrat nici ei in sut, desi la mina a ajuns Petre Nica, directorul adjunct, cu care au discutat.

STIRE INITIALA

Liderul sindical de la Lonea, cel de la Livezeni, dar si cel de la Preparatia Coroiesti au decis ca, incepând cu ora 15,00 sa declaseze un protest extrem pe scarile Complexului Energetic Hunedoara. Cei trei spun ca s-au saturat sa fie ignorati si, mai nou, amenintati de cel care le-a fost pâna ieri coleg, Petre Nica. Actualul director general adjunct, Nica, nu a vrut sa discute cu minerii care au protestat la mina Lupeni si a venit, in schimb, la Lonea, unde a amenintat minerii ca ii da afara. Mai mult, toti directorii de sucursale miniere ar fi fost instiintati sa gestioneze grevele spontane si chiar sa le spuna minerilor ca risca sa fie concediati. Acesta a fost momentul in care cei trei lideri au decis sa protesteze extrem. „Incepând cu ora 15,00, miercuri, intram in greva foamei. Directorul general adjunct, Bebe Nica a fost la mina Lonea, acum 10 minute si a chemat sefii de brigada. Nu este posibil asa ceva! Cum adica minerii nu vor sa munceasca? Ei nu au cu ce intra in mina, nu au cu ce munci si risca accidente si el trece la amnintari? Ma declar in greva foamei, pâna va fi demisa conducerea CEH”, a spus Vasile Paduraru, lider al minerilor de la Lonea, unul dintre cei care au intrat in greva foamei.
Situatia CEH este una alarmanta si minerii nu mai au cu ce sa munceasca. In subteran, nu au mai primit plasa de sârma, cleme, lemn sau alte materiale cu care sa lucreze si oamenii au rabufnit pentru ca nimeni nu a venit decât sa ii ameninte, fara sa le spuna ce urmeaza sa se intâmple pe viitor.

Diana Mitrache