Sezonul de schi a inceput in forta, dar salvamontistii spun ca au avut mult de lucru, pentru ca au fost nu mai putin de 70 de accidentari la Straja, iar alti 4 sau 5 s-au accidentat in Parâng. Zona de schi a fost amenajata cu tunuri de zapada, insa, asa cum spun salvamontistii, cele mai multe accidente s-au petrecut in afara zonelor amenajate, pentru ca zapada acolo este mult mai mica.
„Afluenta turistica, in prima zi si a doua din noul an, a fost de peste 10.000 de persoane. Aproximativ 5.000 de turisti si-au petrecut sarbatorile in Straja si, avnd in vedere aceasta cifra, era inevitabil sa se produca si accidente. Majoritatea s-au petrecut in afara zonei schiabile, unde era zapada artificiala, pentru schi, deoarece cantitatea de zapada este mica in afara pârtiei si cei care s-au aventurat acolo s-au ales cu diverse leziuni. Numarul accidentelor, din datele statistice din 5 decembrie si pâna azi este de 68, dintre care peste 38 de cazuri le-am evacuat cu SMURD si ambulanta”, spune George Resiga, sef Salvamont Straja
Tot in Straja s-a intervenit greu, spun salvamontistii, s-a intervenit greu, pentru ca zeci de soferi au tinut sa parcheze pâna in centrul statiunii, iar asta a ingreunat mult accsul ambulantelor.
In Parâng, insa, au fost mai putini turisti, numarul acestora fiind de aproximativ 2.500, dar asta nu inseamna ca au lipsit accidentarile.
„Accidente au fost, dar usoare, fata de alti ani. Am avut 4 cazuri in zilele de Revelion si inainte a fost un caz mai deosebit, un turist s-a accidentat la spate, undeva pe pârtia din zona Slima”, afirma Remus Popescu, sef Salvamont Parâng
Salvamontistii ii sfatuiesc pe cei care vor urca la munte in perioada urmatoare sa se echipeze corespunzator si sa nu se aventureze pe trasee necunoscute, ori periculoase, in afara celor amenajate. Stratul de zapada este asigurat si cu zapada artificiala, iar vremea este numai buna pentru schi.

Diana Mitrache