Scandal la singurul serviciu de pasapoarte din Valea Jiului

C irca 200 de persoane au reclamat ca fiind bataie de joc cele doua ore, o data pe saptamana, alocate de Serviciul Pasapoarte cetatenilor din Valea Jiului, intr-o perioada in care se stie ca afluxul este mare. Prefectul de Hunedoara promite o fluidizare a serviciului, desi logistica este restrictiva.

Persoanele care sunt nevoite sa-si reinnoisca pasapoartele, sau sa obtina unele noi pentru copiii lor au mari probleme in aceasta perioada. Pentru ca Serviciul Public Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Hunedoara a alocat doar doua ore pe saptamana,  joia, pentru intreaga Vale a Jiului, aglomeratia in aceasta perioada a creat nervozitate, care a degenerat in injuraruri si atitudini cu ton ridicat, oamenii reclamand umilinta la care sunt supusi de sistem. Zeci de persoane din localitatile Vaii Jiului, unele cu cate 2-4 copii dupa ele se aflau joia trecuta la Primaria Petrosani, Serviciu Pasapoarte.

”Desi mi s-a spus sa vin astazi, joi, de la poarta si de la gardieni am aflat ca trebuia sa vin de azi-noapte ca sa apuc sa depun actele. Cei de la birou spun la randul lor ca ei sunt platiti doar doua ore pentru cei din intreaga Vale a Jiului si ca nu pot lua mai mult de 35 de persoane. Au expirat pasapoartele copiilor si trebuie neaparat sa le reinnoiesc, pentru ca sunt minori si, neavand buletin, au neaparat nevoie de ele pentru ca baiatul este la scoala, iar fetita la gradinita in Germania, unde stam si muncim cu sotia. Noi nu am fost de acord sa ne despartim de copii si i-am luat cu noi. Pai acest serviciu stie excat cand sunt perioadele mai aglomerate si nici acum dupa atatia ani nu sunt in stare sa se organizeze. Pe canicula asta trebuie sa-mi sui copiii in masina si sa ma duc la Deva pentru asta. E inuman. Sa zicem ca eu am cu ce sa-i duc si ma descurc, dar oamenii care nu au posibilitate ce fac? Va dati seama cat ii costa sa mearga 4-5 persoane pana la Deva si inapoi? Asta este de-a dreptul nesimtire, nu le pasa. Parca este din ce in ce mai rau aici, in tara mea. Abia astept sa vin aici acasa, ca dupa o saptamana sa vreau sa plec cat mai repede. Nu este in regula” – a declarat Paul Bejan, din Petrila.

Oamenii care au nevoie de reinnoirea pasapoartelor au declarat ca nu se asteptau sa fie usor, dar in nici un caz atat de rau. ”Dumnealor stiu de acest aflux in timpul verii, apoi au evidente care le arata cate pasapoarte expira intr-un an si mai au si statisticile cu cei plecati afara care ii ajuta sa-si faca niste calcule pentru a nu-si bloca sistemul. Dar asta ar insemna sa ai cap ca si conducator de institutie si sa stii cum sa gestionezi situatii din astea. Dar ei ridica din umeri spunand ca ‘asa e vara’ si asta de ani si ani de zile. Nepasare, lipsa de implicare pe principiul timpul trece leafa merge. Nu sunt rau cand spun asta, dar atunci cand si se explica ce se intampla, parca ar cauta motive cum sa nu merga treaba si nu invers”- a declarat Ioan Mircea Nichifor, din Vulcan.

Pe site-ul Prefecturii Judetului Hunedoara nu am gasit nici o informatie despre programul Serviciului Pasapoarte, informatiile necesare cetatenilor nu exista. Sau poate a fost doar o eroare data se serverul cu pricina si pagina nu se deschide. Pe alt site, http://www.asistenta-juridica.eu/pasapoarte. php?id=Hunedoara , aflam ca fiecare localitate a Vaii Jiului are un asemenea Serviciu de Pasapoarte, cu numere de telefon, adrese etc., lucru neadevarat.

Noul prefect de Hunedoara a confirmat ca exista un serviciu la Petrosani. I-am relatat situatia din Valea Jiului…

”Sa vedem ce putem face pentru a fluidiza acest serviciu. In conditiile date, chiar daca se primesc cererile si documentele mai multor persoane, acestea nu se pot prelucra pentru ca nu exista nici personalul necesar si nici dotarea nu permite. La Deva, erau 50-60 de prelucrari pe zi, iar acum, in aceasta perioada, s-a ajuns la 100-120 de persoane si s-ar putea sa se ajunga la 150 pe zi cu aceeasi baza logistica. Voi vedea ce se poate face in teritoriu” – a declarat Sorin Vasilescu, prefectul judetului Hunedoara, facand precizarea ca oricum se va sta la coada, dar nici vorba nu va fi ca oamenii sa stea noptile pentru asta. Se vor da bonuri de ordine pentru a evita disfunctionalitatile, iar informatia catre cetatean va fi completa.

Ileana Firtulescu

Advertisements

Un comentariu la „Scandal la singurul serviciu de pasapoarte din Valea Jiului

  • 6 iulie 2016 la 05:50
    Permalink

    Suntem in 2016 si situatia este identica cum s-a descris in articol!

Comentariile sunt închise.