Functionarea CEH nu va fi întreruptã si, în consecintã, nici alimentarea cu energie termicã, spre abonatii din Deva si Petrosani, acum de Crãciun. Nu mai mult de o sãptãmânã, însã.

Atât au primit acord cã vor avea gaz metan, fãrã sã plãteascã pentru cantitatea furnizatã, necesarã celor douã termocentrale Mintia si Paroseni. Potrivit unui comunicat remis presei de conducerea CEH, „s-a reusit ca pentru urmãtoarele 7 zile calendaristice sã rezolve problema aprovizionãrii gazului  metan necesar functionãrii termocentralelor. În acest fel, s-a amânat o situatie de crizã care ar fi determinat oprirea termocentralelor cu implicatii directe în asigurarea productiei de energie electricã si în furnizarea agentului termic pentru încãlzirea populatiei Vãii Jiului si a Municipiului Deva”, se aratã în comunicatul CEH.

Mai mult, situatia a fost detensionatã si la Deva, unde APAPROD urma sã opreascã furnizarea apei potabile. Nu acelasi lucru se întâmplã în Valea Jiului, însã, unde toate minele si sediul administrativ al CEH este debransat de la reteaua de apã.

„În ceea ce priveste relatia contractualã dintre Sucursala Electrocentrale Deva si APAPROD Deva, apreciem în mod deosebit întelegerea si disponibilitatea de care a dat dovadã furnizorul serviciului de alimentare cu apã potabilã, cu care s-a semnat un grafic de esalonare a plãtilor restante.

În aceste conditii, în perioada urmãtoare, alimentarea cu apã potabilã a SE Deva este o certitudine”, se mai aratã în comunicatul semnat de conducerea CEH.

Diana Mitrache