Doar 36,84 la suta dintre elevii absolventi de clasa a XII-a din judetul Hunedoara au promovat Bacalaureatul. Profesorii spun ca de vina este lipsa de pregatire.

Dezastru este cuvantul cu care inspectorul general scolar Alexandru Lautaru a caracterizat rezultatul la examenul de Bacalaureat sustinut in judetul Hunedoara. Cu o promovabilitate de doar 36,84 la suta, judetul Hunedoara se numara printre ultimele din tara in ce priveste rezultatul la examenul de maturitate. Asta rezulta din faptul ca elevii nu au invatat, nu au venit la pregatiri si au tratat examenul superficial. „Chiar inainte de examen, noi am verificat graficele de pregatiri de la fiecare liceu. Pot sa spun ca profesorii au venit la pregatirea pentru Bacalaureat, in timp ce elevii, nu. Au fost instiintati parintii despre asta, iar rezultatul este elocvent”, a declarat Alexandru Lautaru, inspector scolar general ISJ Hunedoara.

Valea Jiului, in top

Primul liceu din judet in ceea ce priveste promovabilitatea este Colegiul Teoretic „Mihai Eminescu”, unde promovabilitatea a fost de 97 la suta. Urmeaza liceul Decebal din Deva, unde au promovat 91 % dintre absolventi. Din pacate tot in Valea Jiului sunt si cei mai multi nepromovati. „Procentul de promovabilitate a fost tras in jos de cele cu profil tehnic, unde e dezastru in acest an”, a mai adaugat Lautaru.

Asa se face ca, in Valea Jiului, la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” au trecut Bacalaureatul 6,57 la suta dintre elevi, la Colegiul tehnic din Lupeni 6%, iar la liceul particular Apollonius, 10%.

La Colegiul Economic Hermes promovabilitatea a fost de 46%, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Vulcan – 42%, iar la „Constantin Brancusi” din Petrila – 29%.

Nicusor Guta, 2 la romana

Nicusor Guta, fiul celebrului sau tata, rege al manelelor, care a sustinut examenul la Petrosani, la un liceu particular, a picat Bacalaureatul. Tanarul nu a reusit sa ia mai mult de nota 2 la limba romana.

Diana Mitrache