Instanta a respins cererea CEH / Termoncentrala Paroseni va fi opritã

Termocentrala de la Paroseni va fi opritã, urmeazã Mintia. Instanta de la Tribunalul Hunedoara a respins solicitarea Complexului Energetic Hunedoara pentru preschimbarea termenului de judecatã.

“Respinge cererea de preschimbare a termenului, depusã de debitoarea Complexul Energetic Hunedoara sI mentine termenul de judecatã pentru data de 27 decembrie. Cu drept de apel în termen de 30 de zile, iar cererea se depune la Tribunalul Hunedoara”, a declarat Ildiko Glãman, purtãtorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Astfel, conducerea Complexului Energetic Hunedoara a luat prima decizie, si anume de a opri termocentrala de la Paroseni.

“Vom opri termocentrala Paroseni, unde vom functiona doar cu CAF-ul (cazanul cu apã fierbinte-n.r.), vom reduce la jumãtate activitatea de la termoncetrala Mintia. Urmeazã sã stabilim cum se va lucra la unitãtile miniere”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

În cazul în care ROMGAZ va sista furnizarea gazului metan cãtre termocentrale, atunci activitatea CEH va fi opritã în totalitate. Mai mult decât atât, probleme grave sunt si în subteranele unitãtilor miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

„Securitatea oamenilor este pusã în pericol, iar cei din conducere nu au cu ce sã asigure aceastã securitate în subteran. Oamenii au cerut sã li se aducã minima bazã de materiale necesarã pentru desfãsurarea activitãtii la fiecare schimb. Cei mai vinovati sunt conducãtorii CEH. Eu îi rog sã-si dea demisia, împreunã cu tot consiliul de administratie, si sã plece”, a spus Ionel Ciubotaru.

“Nu prea mai avem variante, sã vedem cum se descurcã cu materia primã. În subteran e riscul prea mare pentru cã oamenii nu mai au cu ce lucra”, a declarat Cristian Istoc, liderul sindicatului „Solidaritatea” Hunedoara, de la termocentrala Mintia.

Si sindicalistii au depus, ieri, o cerere la Tribunalul Hunedoara prin care solicitã judecarea cu celeritate a dosarului insolventei CEH. Acestia sunt sceptici cu privire la solutia instantei, datã fiind si solutia Tribunalului la solicitarea Complexului Energetic Hunedoara pentru preschimbarea termenului de judecatã.

Monika BACIU

7 comentarii la „Instanta a respins cererea CEH / Termoncentrala Paroseni va fi opritã

 • 20 decembrie 2016 la 20:42
  Permalink

  Va rugam NU infometati valea jiului , sunt copiii !!! Nu sunt alte locuri de munca si este o zona fara suprafete arabile .

  Răspunde
 • 20 decembrie 2016 la 21:09
  Permalink

  Ba, Ciubotaru, capusar sindicalist jegos, si daca pleaca conducerea asta buna proasta cum o fi, cine-ti face tie rost de gaz, mai prostea, bani de salarii, etc ?
  Du-te ba, la pensie si lasa-ne, ca n-ai muncit o zi din viata ta ! Si ia-?i si nevasta pe care ai infipt-o la Termo Paroseni.
  Ca veni vorba de smenuri: tot 4000 de lei salar de delegat sindical incasezi sau vi le-a marit Melczer ?

  Răspunde
 • 21 decembrie 2016 la 04:17
  Permalink

  Sa plece toti sindicalistii in frunte cu Nica, Melczer, Popeasca si Jujan. Ei sunt de vina pentru ca sant bani da ei vor sa iasa scandal sa isi mentina ei scaunele. Afara cu nenorocitii astia.

  Răspunde
 • 21 decembrie 2016 la 04:54
  Permalink

  Felicitari pentru justitia romaneasca ca nu a pus botul la manipularile infectilor de sindicalisti. Minerii nu vor insolventa, ei vor locuri de munca si salarii decente .

  Răspunde
 • 21 decembrie 2016 la 05:00
  Permalink

  Ba Ciubotare sunteti de toata jalea. Nu vedeti ca santeti grasi ca porcii de nu mai incapeti in poze? Rusine sa va fie. Trebuie sa afle lumea ce salarii aveti voi si cat ati prostit si mintit minerii. Si mai e si clownul ala de la Lonea care numa face mult zgomot pentru nimic. Gata sa terminat, o sa afle lumea de taote mizeriile si manipularile voastre. Macar in ultimul ceas, daca aveti ceva in pantaloni dativa demisia si plecati.

  Răspunde
 • 21 decembrie 2016 la 05:02
  Permalink

  Nu dati curs manipularilor si nu opriti nimic. Sabotajul se pedepseste. Cei vinovati vor plati.

  Răspunde
  • 21 decembrie 2016 la 18:55
   Permalink

   Acesta este rezultatul conduceri de c?tre sindicalisti si slujile lor din administratie. Mina Lonea a aranjat-o Paduraru cu rata al lui Puiu Petrescu, Lupeniu , Bebe Nica, mult mai greu i-a fost lui Ciubotaru la Vulcan unde au mai fost si directori competenti.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.