Operatorul de apã potabilã si canalizare preconizeazã cã va avea profit pe anul 2016, iar de anul viitor va acorda dividende actionarilor si participatie la profit angajatilor.

Apa Serv Valea Jiului a fost la un pas de faliment în urmã cu circa cinci ani de zile, cu datorii de zeci de milioane de lei. Noul management a dus la scãderea arieratelor, mentinerea numãrului angajatilor si implementarea a douã programe majore de refacere a infrastructurii, ambele cu finantare europeanã nerambursabilã. Anul 2015 a fost încheiat de Apa Serv Valea Jiului cu un plus de circa 600 de mii de lei.

”Abia în ianuarie 2017 putem face un bilant contabil, dar estimãm un profit mai mare fatã de anul trecut. Toate programele cu care am venit în întimpinarea clientilor, plata prin sistemul on line, prin Pay Point etc., au dus la cresterea încasãrilor. Totodatã, am reusit sã recuperãm din datoriile pe care le aveau consumatorii si am încercat sã venim în îmtâmpinarea clientilor cu servicii de calitate. Sigur, mai sunt multe lucruri de rezolvat. Anul viitor vom acorda dividende actionarilor, bani care se vor întoarce tot la Apa Serv pentru investitii dar si participare la profit, ceea ce înseamnã bani mai multi pentru angajati”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

Operatorul de apã si canal din sudul judetului a reusit sã recupereze o parte însemnatã din datoriile pe care le aveau clientii cãtre societate, prin angajamente de platã ori alte mãsuri negociate cu datornicii.

”Am încercat de fiecare datã sã gãsim o cale de mijloc, sã avem si noi de câstigat si consumatorul. Si prin dialog am reusit sã-i convingem pe multi datornici sã îsi achite facturile, nu am fost porniti pe debransãri. Am luat asemenea mãsuri drastice acolo unde nu am gãsit deschidere, unde nu s-a dorit cu nici un chip negocierea”, a mai declarat Avram. Tot de anul viitor, Apa Serv Valea Jiului va demara licitatia pentru al doilea proiect investitional, în valoare de circa 90 de milioane de euro, proiect cu finantare europeanã nerambursabilã.

Maximilian Gânju