Autoritãtile locale de la Lupeni si-au propus sã întãreascã colaborarea cu detinãtorii de cabane din statiunea montanã Straja pentru a veni în sprijinul turistilor.

Astfel, s-a încheiat o asociere între municipalitatea de la Lupeni si detinãtorii de instalatii de transport pe cablu, astfel încât sã se implementeze un sistem de taxare comun pentru toate pârtiile din statiune. În cursul diminetii de marti, la Primãria municipiului Lupeni s-a semnat o asociere între administratia localã si detinãtorii de instalatii de transport pe cablu prin care s-a convenit adoptarea uni sistem de taxare comun (schi- pass) valabil pentru toate pârtiile din statiune.Turistii vor beneficia astfel de cartele de acces cu care vor putea utiliza toate instalatiile de transport pe cablu din statiune.

“Mã bucur cã agentii economici au înteles cã trebuie sã fie împreunã , sã colaboreze în favoarea turistilor. La telegondolã s-au pãstrat aceleasi tarife ca si în anul precedent, fiind mentinute la un nivel minim, astfel încât si cetãtenii Lupeniului sã poatã beneficia de telegondolã”,  a declarat Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

În sezonul trecut, zeci de mii de turisti au petrecut în statiunea montanã Straja.

Monika BACIU