Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã „Iancu de Hunedoara„ al judetului Hunedoara este printre primele 5 din tarã în dotarea cãruia intrã un nou timp de autopompã cisternã cu capacitate mãritã.

Noua masinã are în componentã scule si accesorii pentru interventia la incendii, dispune de tractiune 6×6 si poate fi utilizatã si în teren accidentat.

”Rezervorul poate înmagazina 9000 litri de apã si 1.000 litri de spumogen si poate transporta si apã potabilã. Autospeciala mai are în dotare si un tun pentru apã si spumã cu actionare manualã. Autospeciala dispune de o pompã de joasã si înaltã presiune, care poate dispersa 3.000 de litri de apã pe minut, precum si de generator de curent electric si sistem de iluminat la locul interventiei”, a declarat Anemona Doda, purtãtor de cuvânt ISU Hunedoara.

Tot prin acest proiect, la I.S.U. Hunedoara au ajuns si douã microbuze, cu 17 locuri, pentru transportul personalului la locul interventiei.

”Pompierii hunedoreni au mai fost dotati si cu un autocamion pentru interventii pe teren accidentat fiind dotat cu troliu, iar garda la sol ridicatã îi permite deplasarea în zone greu accesibile. Autocamionul va fi utilizat pentrutransportul materialelor si utilajelor la interventiile de amploare, în principal la inundatii si incendii de pãdure”, a mai precizat sursa citatã. Echipamentele au fost achizitionate de IGSU prin Programul Operational Infrastructurã Mare si are o valoare de 110.365.921 de lei.

Maximilian Gânju