CEH îsi opreste activitatea miercuri. Ministerul Energiei: “O sã gãsim solutii”

Complexul Energetic Hunedoara si-ar putea opri activitatea miercuri dimineatã. În data de 21 decembrie la ora 6:00, societatea energeticã si-ar putea trimite oamenii acasã, dacã nu se gãseste o solutie urgentã pentru plata gazului, dar si aprovizionarea cu materiale de strictã necesitate.

“Miercuri dimineatã la ora 6 oprim activitatea. Nu mai avem nicio solutie. Eu nu o sã dau bani din salarii ca sã plãtesc gazul sau ca sã fac aprovizionarea. Pentru toate trebuie bani, trebuie plasã, lemn, etc… Nu mai am nicio solutie”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

Conturile Complexului Energetic Hunedoara sunt blocate de creditori, iar în momentul de fatã toate plãtile sunt blocate. Numai intrarea societãtii în insolventã ar fi putut aduce lucrurile pe un fãgas normal.

“Pentru un om se refuzã dreptul la existenta a 6000 de oameni”, a mai spus sursa citatã.

Într-un comunicat al Complexului Energetic Hunedoara se aratã cã societatea este aproape de colaps,  având în vedere amânãrile instantei în dosarul deschiderii de insolventã a CEH.

“Dosarul nr. 5277/97/ 2016 a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara la data de 29.11.2016, termenul de judecatã acordat fiind 12.12.2016.  La acest termen, urmare cererii de interventie a Sindicatului Noroc Bun, prin  Jurca Stefan Adrian, s-a acordat un nou termen, la data de 14.12.2016.  Prin cererea sa, Jurca Stefan Adrian, în numele Sindicatului Noroc Bun, se opune intrãrii în insolventã a Societãtii Complexul Energetic Hunedoara fãrã a prezenta argumente legale si temeinice. Lipsa unor argumente si a unei analize temeinice calificã demersul dlui Jurca mai degrabã ca pe un act de orgoliu îndreptat împotriva societãtii, mai ales cã face referiri directe la faptul cã prin cererea S CEH SA de intrare în insolventã s-ar dori mentinerea în functie a actualei conduceri. Precizãm cã aceastã idee este nefondatã deoarece societatea a solicitat MENTINEREA DREPTULUI DE ADMINSTRARE si nu a unei echipe de conducere anume.

Astãzi, 19.12.2016, în ciuda faptului cã instanta a respins ca INADMISIBILÃ cererea de interventie a Sindicatului Noroc Bun, din cauza demersurilor acestuia a fost stabilit un nou termen de judecatã la data de 27.12.2016.

Având în vedere faptul cã situatia financiarã si economicã a societãtii se agraveazã cu fiecare zi în care lipsa de lichiditãti face imposibilã achizitionarea materiilor prime si materialelor de strictã necesitate si fãrã de care societatea nu va mai putea continua sã extragã cãrbune, sã producã energie electricã si sã furnizeze agentul termic necesar încãlzirii populatiei în Valea Jiului si Municipiul Deva, termenul de 27.12.2016 echivaleazã cu COLAPSUL SOCIETÃTII.

În acest context, a fost depusã o cerere de preschimbare a termenului, care poate reprezenta ultima sansã pentru oferirea protectiei insolventei atât Societãtii Complexul Energetic Hunedoara cât si salariatilor ei”, se arata in comunicat

Sindicalistii sustin cã oprirea Complexului Energetic Hunedoara ar reprezenta o tragedie. “Ar fi o tragedie nu doar pentru angajatii CEH, ci si pentru întreaga Vale a Jiului sã se opreascã activitatea. Sper sã nu se ajungã în situatia asta. Trebuie sã se gãseascã o solutie. Prin oprirea activitãtii putem compromite tot ceea ce înseamnã Complexul Energetic Hunedoara. Trebuie sã ne regrupãm si sã gãsim solutii, ca de fiecare datã”, a declarat Ioan Ciubotaru, lider de sindicat.

Ministerul Energiei: “O sã gãsim solutii”

Oficialii ministerului Energiei sustin cã se vor gãsi solutii astfel încât activitatea Complexului Energetic Hunedoara sã nu fie opritã. “Trebuie sã facã o cerere de rejudecare a insolventei ca aceasta sã se judece mai repede. Ei (Complexul Energetic Hunedoara-n.r.) au bani, dar le sunt blocate conturile. O sã gãsim solutii (pentru a nu opri activitatea – n.r.)”, a declarat Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Stat în stat

Una din problemele urgente ale Complexului Energetic Hunedoara este achitarea gazului metan cãtre Romgaz. Romgaz, societate de stat. Neachitarea, în avans, a facturilor va duce la oprirea Complexului Energetic Hunedoara. statul nu poate gestiona problemele companiilor de stat, lãsându-le sã se lupte între ele pentru supravietuire.

Monika BACIU

13 comentarii la „CEH îsi opreste activitatea miercuri. Ministerul Energiei: “O sã gãsim solutii”

 • 19 decembrie 2016 la 19:56
  Permalink

  Romgaz nu este o societate de stat. Statul roman este actionar principal, dar Romgaz este listata la bursa. Nu poate vinde marfa si sa nu incaseze banii. Nu poate sa intretina CEH, ELCEN etc.

  Răspunde
 • 19 decembrie 2016 la 20:29
  Permalink

  acasa cine va plateste gazul ? statul ?

  Răspunde
 • 19 decembrie 2016 la 20:31
  Permalink

  numai este nimic de facut asteptam falimentul

  Răspunde
 • 19 decembrie 2016 la 20:33
  Permalink

  Valea jiului intra in FOAMETE ! Sau inchis Mine dar nu sau creat noi locuri de munca in aceasta zona fara suprafete arabile .

  Răspunde
  • 19 decembrie 2016 la 20:55
   Permalink

   La asa conducere asa rezultate, astia ( directori CEH) nu-s buni nici de manipulanti, bine ca le-a trebuit parlament.DEMISIA

   Răspunde
 • 19 decembrie 2016 la 22:08
  Permalink

  daca vin acolo la ceh si prind vreun lider, o sa-i scot afara din ceh numai in suturi in fund pe buhaii aia de lideri ca numai ei sunt de vina. Ordinarii aia, Paduraru, Ciubotaru, Cimpean si toata sleahta aia de lingai. Panaramele dracului ce santeti. Auzi la ei, vor ei insolventa.

  Răspunde
 • 19 decembrie 2016 la 22:23
  Permalink

  Pai normal.si Paduraru e un lingau dupa bani si afaceri si avantaje mare facilitar de Tepe mari e nu de alte sanse de imbogatire banet ,mare Prost cand facea greve si anu trecut cu Vesa ala umflatu ala cacatu ala ce cersea bani la greva ca are un copil nemancat acasa si o nevasta paranoica ,care isi strigau saracia disperarea in vazu lumiiii,

  Răspunde
 • 19 decembrie 2016 la 23:42
  Permalink

  Toate belelele sunt aruncate in carca minerilor.Chiuzan la ultima disponibilizare a mentinut toate putorile pensionabile si aici ma refer la sefi.Mineritul va muri numai din cauza sindicatelor aservite administratiei.

  Răspunde
 • 20 decembrie 2016 la 01:02
  Permalink

  Las? c? munce?te snim ptr voi ?i pl?te?te în 2020

  Răspunde
 • 20 decembrie 2016 la 11:00
  Permalink

  Ati nenorocit Valea Jiului nemernicilor.S-au facut tot felul de presiuni din partea unor personaje sinistre dintre autoritatile locale pentru inchiderea CEH iar tribunalul este mana in mana cu ei.Cum sa nu accepti intrarea in insolventa sau amani atat luarea unei decizii?din inchiderea CEH profita niste jeguri umane care vor face profit maxim.

  Răspunde
 • 20 decembrie 2016 la 11:34
  Permalink

  ori ca se intra ori nu in insolventa este acelasi lucru- falimentul,cu oameni pusi pe principiul cine plateste mai mult ala primeste post de conducere nu se poate face minerit,cu oameni care vin bauti la servici si pleaca si mai bauti cu oameni care nu stiu nici cum ii cheama dar ei au posturi platite mai multe decat are luna ,cu vedete si smecheri care se ascund si se inchid prin baraci sa nu dea sefii de ei cu asa ceva nu se poate continua decat in faliment

  Răspunde
  • 20 decembrie 2016 la 13:28
   Permalink

   Pai da mai Bodo in loc sa rezolvi problema mai bine inchizi asa am facut cu toata industria noastra si am trimis oamenii pe drumuri.

   Răspunde
 • 23 decembrie 2016 la 09:08
  Permalink

  vrem teren arabil in creierul muntilor

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.