Sensul giratoriu din intersectia de lângã complexul Jiul din Petrosani a fost desfiintat, iar luni dimineatã, soferii au avut surpriza de a constata cã acesta a fost înlocuit cu vechile semafoare.

Asta, dupã ce constructia a creat cele mai vii controverse si, dupã ce, recent, constructorii au si tãiat unul dintre trotuarele din intersectie, cu scopul de a fluidiza traficul. Ar fi urmat sã mute si trecerile de pietoni, însã, primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã s-a convins singur de problemele generate si, dupã ce din august circulatia a fost mai mult bulveratã, acum a decis sã desfiinteze constructia si sã revinã la semaforizare.

„Am reusit sã repornim semafoarele, asa cum am promis acum douã sãptãmâni. Vom vedea dacã este cea mai bunã solutie, dar cred cã, în acest moment, este cea mai bunã, având  în vedere discutiile care s-au iscat în legãturã cu acest sens giratoriu”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Primarul din Petrosani spune cã a renuntat la sensul giratoriu si a reparat semafoarele, tocmai pentru a pune punct discutiilor si a elimina disconfortul pentru soferii din trafic, dar si pentru pietonii, care s-au plâns în repetate rânduri.

Aceasta este cea mai aglomeratã intersectie din municipiul Petrosani si initial, s-a mers pe ideea cã un sens giratoriu ar fluidiza traficul, însã, s-a revenit asupra ideii si, din aceastã sãptãmânã, soferii si pietonii trebuie sã fie atenti la semafoare.

Diana Mitrache