Dorin Gligor, liderul democrat-liberalilor hunedoreni sustine ca suspendarea presedintelui tarii poate fi facuta doar de cetateni.

“Sigur la urma umei suspendarea presedintelui  se poate face doar prin votul direct al populatiei, dar intr-o vreme in care traversam o criza economica… In perioade de criza in democratiile incipiente partenerii isi dau mana. Mi-e greu sa ma pronunt ce se va intampla legat de suspendarea presedintelui. Normalitatea e urmatoare. Atunci cand este desemnat ca presedinte si trebui sa iei decizii majore, cineva trebuie sa te apere si asta e legea. Acum, se modifica legile, care sa te apere pe tine si poti fi pus intr-un moment critic in fata unui vot negativ, dar tara din pacate prin aceasta revolta a penalilor nu mai discutam de lege”, declara Dorin Gligor presedintele PDL Hunedoara.

In ceea ce priveste revocarea din functie a presedintilor Camerei Deputatilor si a Senatului este vazuta din unghiuri diferite de politicienii hunedoreni. Social-democratii vad rosu in fata ochilor in ceea ce priveste ceea ce s-a petrecut la nivel parlamentar in ultimii ani.

„In Parlamentul Romaniei nu s-a intamplat nimic deosebit, si aici vorbesc din punct de vedere democratic. S-au respectat principiile democratice. Pur si simplu s-a trecut la schimbarea presedintelui Camerei Deputatilor, ca acolo sunt membru. Astfel cu o majoritate covarsitoare, majoritatea USL a reusit sa o revoce pe Roberta Anastase din functie. Vreau sa va spun ca s-a intamplat in limita Constitutiei, nu s-a facut decat sa se respecte legile tarii, practic un exercitiu democratic. Daca discutam de Roberta Anastase eu nu vreau sa reproduc toate motivele care au stat la baza deciziei, insa va spun un lucru care ne-a afectat. Cel in momentul in care s-a votat legea pensiilor, cea mai importanta pentru romani. In Valea Jiului avem zeci de mii de pensionari din sistemul minier. Eu cred ca e un motiv suficient, o incalcare a regulilor de desfasurare a sedintelor de la Camera Deputatilor”, sustine Cristian Resmerita, deputat PSD Colegiul de Vest Valea Jiului.

Democrat liberalii insa ii contrazic pe social – democrati si spun ca decizia de revocare din functie a diferitelor persoane este un atac la democratia tarii.

„Vorbesc ca simplu cetatean am spus-o de multe ori democratia a venit in Romania si beneficiem de ea in urma unor sacrificii. Eu cred ca prea usor se atenteaza la democratia romanilor. Cred ca ce s-a intamplat in Parlament e de fapt plagiatul comunismului. Niste oameni crescuti de vechiul sistem si dati drumul in viata doar dupa ce au invatat bine lectia, si ma refer aici la Ponta si la cei din jurul lui asta doar stiu sa faca”, spune Dorin Gligor.

Totodata, liderul PDL Hunedoara, considera ca aceste decizii politice vor afecta tara financiar. In plus, Gligor spune ca si perceptia celor din exterior se va schimba asupra Romaniei, intr-un mod negativ.

„Din pacate lumea se modernizeaza, Europa se modernizeaza iar astazi Romania face pasi mari inapoi si asta o spun cu mare regret. Citeam undeva si sunt de acord suta la suta asta e revolta penalilor din Romania. Asta defineste cel mai bine ce s-a intamplat. Vor fi si multi care sa laude ca e mai bine asa. Pasii inapoi ai Romaniei sunt inevitabili. Deciziile luate in cateva ore ne vor trebui ani sa le recuperam. Va avea un impact negativ asupra vietii economice, un impact negativ asupra vietii sociale. E regretabil. Nu credeam ca voi mai vedea asa ceva in Romania. Practic, romanilor nu le mai ramane nimic. Institutiile sunt folosite si sunt comandate doar din sediile de partid”, conchide Gligor.

Raul IRINOVICI