Parchetul de pe lângã Tribunalul Hunedoara a atacat solutia magistratilor în privinta asistentei medicale din Petrosani, care si-a ucis nou-nãscutul în urmã cu circa un an de zile.

Procurorii care au instrumentat dosarul de omor calificat cer ca Arabela Saran sã fie pedepsitã si au fãcut apel.  Tribunalul Hunedoara a decis schimbarea încadrãrii juridice a faptei din infractiunea de omor calificat în infractiunea de ucidere a nou-nãscutului de cãtre mamã. Totodatã, magistratii au achitat-o pe asistentã dupã ce Curtea de Apel Alba Iulia o eliberase din arest în urma unei expertize medicale efectuate de specialistii IML din Timisoara.

Solutia Tribunalului Hunedoara a fost datã în baza contraexpertizei cerutã de procurori si efectuatã la Institutul National de Medicinã Legalã ”Mina Minovici”. Arabela Saran (31 de ani) a nãscut singurã si apoi a abandonat pruncul într-o pungã de plastic la containerul de gunoi de la câteva blocuri distantã de locuinta ei din Petrosani. Copilul n-a avut nici o sansã si a murit în chinuri au concluzionat legistii.

Maximilian Gânju