Sub genericul „De Crãciun fii mai bun!”, membrii San Montan au împãrtit cadouri si au pedalat îmbrãcati în Mos Craciun.

Initial, au organizat Atelierul lui Mos Crãciun si, dupã  ce au reparat jucãrii si au strâns cele necesare, au cumpãrat dulciuri si toatã lumea a plecat, duminicã dupã amiazã, pe biciclete. Au ajuns la copiii sãrmani, pãrãsiti sau nu tocmai fericiti de Crãciun si le-au oferit cadouri.

Cum este ca o gloatã de Mosi Crãciun sã îti treacã pragul, ne spun cei care au fãcut gestul de a le fi alãturi copiilor.

„Ne-am îmbrãcat cu totii, am luat bicicletele si am mers la copiii de la Petrila, la Salvati Copiii, la cei de la Lupeni, unde este o casã de copii, iar, la final, am fost la casa de copii din Baru Mare. Toti s-au bucurat nespus, când au vãzut atît de multi Mosi Crãciun. În plus, pe tot parcursul cãlãtoriei, am oferit bomboane copiilor pe care i-am întâlnit prin orase. Sperãm sã fi adus magia Crãciunului în sufletele tuturor”, a spus Erika Santa, membru San Montan.

Obiceiul acestor Mosi Crãciun nu este singular si, an de an se adunã tot mai multi. Fiecare a oferit ce a avut si au fãcut pachete, iar acum urmeazã sã facã acelasi gest si la maternitatea din Petrosani. Acolo vor ajunge cu cadouri pentru sugari si pentru mamele lor în cursul acestei sãptãmâni.

Diana Mitrache