„Fetita cu chibrituri”, cu copii, despre copii

O adaptare mai putin tristã a piesei „Fetita cu chibrituri” va fi pe scena Teatrului Dramatic I.D Sîrbu din Petrosani, iar protagonistii sunt copiii dintr-unul dintre cele mai sãrace cartiere ale Vãii Jiului, Cartierul 8 Martie din Petrila.

Sunt membri ai Clubului Les Amies de la France si, timp de mai multe luni, au repetat, ca mici actori, piesa urmând sã fie vizionatã marti, 20 decembrie, începând cu ora 14,00.

„Am ales sã facem un spectacol cu copii, pentru copii si despre copii, acum în pragul sãrbãtorilor. Încercãm sã sensibilizãm putin lumea. Fetita cu chibrituri este o piesã tristã, dar încercãm noi sã îi schimbãm un pic finalul, ca sã smulgem si zâmbete, la final”, a spus Bogdan Manoliu, coordonatorul proiectului cultural si cel care a adaptat povestea adevãratã, pentru zilele noastre si pentru Cartierul din care provin micii actori. Scopul unui astfel de proiect este tocmai acela de a ne apropia de pãrinti, bunici, ori oamenii care nu au posibilitatea de a petrece sãrbãtorilor într-un cadru fericit.

Intrarea la acest spectacol este liberã si toti cei care vor sã vinã, sunt asteptati sã îi apaude pe micii artisrti si ei copii care nu sunt lipsiti de griji.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *