Mos Crãciun existã si tuturor ne place sã credem asta. La fel se întâmplã si cu cei mici care au încercat, în fel si chip, sã si-l imagineze. Asa a iesit o expozitie nationalã, cu lucrãri din 15 judete,  în cadrul unui proiect denumit generic „Lada de zestre a românilor”.

Expozitia este la Grãdinita cu program prelungit aflatã în partea de Nord a municipiului Petrosani, acolo unde cei mici îsi tin acum serbãrile de Crãciun si unde vine însusi Mos Crãciun.

„Am avut 360 de participanti din toatã tara, copii coordonati de 130 de cadre didactice si cu aceste lucrãri noi am realizat o expozitie în sala festivã. Copiii asteaptã mereu si cred foarte tare în magia Crãciunului. Existã pãreri cã, mai devreme decât trebuie, ar fi bine sã le spunem copiilor cã Mos Crãciun este o poveste. Dacã ne gândim bine, fiecare dintre noi, în suflet, dorim ca Mos Crãciun sã existe, chiar dacã stim noi partea aceea a povestii, unde lucrurile pot fi si altfel. Copiii îl asteaptã cu foarte multã încredere pe Mos Crãciun si noi le redãm astfel magia”, a spus Lucia Muntean, director grãdinitele cu PP din Petrosani.

Mos Crãciun  vine si vine la toti copiii, mari si mici, cuminti sau nu tocmai, iar expozitia nationalã cu lucrãri minunate poate fi admiratã la Petrosani, în cadrul serbãrilor si, bineînteles în prezenta lui Mos Crãciun.  „Promovãm aceste traditii ce vin din mosi-strãmosi si care, pânã la urmã, sunt universale, cã Mos Crãciun nu este doar la noi, ci pretutindeni. Ori, în momentul în care le propui copiilor, în asteptarea Crãciunului, sã realizeze lucrãri, fiecare cât se pricepe, sã picteze, sau sã facã un colaj, ei se implicã cu tot sufletul, iar la încheierea acestui proiect, au admirat lucrãrile celor din alte judete si au avut chiar pãreri personale despre ceea ce au vãzut si cred cã aceste lucruri sunt bune pentru copii, dar si pentru pãrinti, ori pentru noi, cadrele didactice”, a mai adãugat Lucia Muntean, care le-a felicitat pe toate educatoarele pentru implicarea în acest proiect de sãrbãtori.

Diana Mitrache