Primaria Petrosani a primit aviz favorabil de la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor in cazul licitatie pentru ambulatoriu.

Lucrurile se aseaza, in sfarsit, in cazul ambulatoriului de la Petrosani. Rezultatul licitatiei derulata de primarie in urma cu cateva saptamani a fost contestat si a stat in analiza pana acum.De cateva zile, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a transmis si raspunsul administratiei locale de la Petrosani.

“CNSC-ul ne-a dat dreptate noua, iar procedura va continua.  Acum suntem in perioada in care asteptam sa treaca 10 zile, timp estimat pana la semnarea contractului”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani.

Daca aceasta decizie a CNSC nu va fi din nou atacata, pentru ca exista si aceasta varianta,  in scurt timp, lucrarile propriu-zise de reconstructie si modernizare ar putea incepe. “ Demararea lucrarilor se poate face in circa o saptamana, pentru ca totul depinde de organizarea de santier a firmei castigatoare”, a mai spus primarul Petrosaniului.

Firma care a castigat aceasta licitatie se numeste Masa Adrigela si este din Petrosani. Valoarea acestor lucrari, cu tot cu achizitionarea de materiale sanitare si aparate medicale performante, se ridica la cateva milioane de euro, inca aceasta firma se va ocupa doar de partea de constructie. Pentru achizitii si dotari, primaria va trebui sa faca o alta licitatie. ªi dinspre Lupeni vine o veste buna, pentru ca actele si contractul se finantare pentru un proiect similar, de modernizare si dotare a ambulatoriului aferent Spitalului Municipal Lupeni, s-au intors inapoi la primarie, dupa ce au fost semnate de oficialii de la

centru. Valoarea acestor lucrari este de circa 200 de miliarde de lei vechi.

Luiza Andronache