Consumatorii de droguri nu ajung in centrele de reabilitare decat daca vor, sau la recomandarea cuiva.

Lucrurile sunt ingrijoratoare pentru ca prea putini ajung sa fie consiliati, in timp de zeci de tineri, unii copii de scoala generala au fost ridicati de mascati in Valea Jiului pentru consum.

Doar 11 tineri au fost inscrisi intr-un astfel de program in acest an, in conditiile in care doar mascatii au ridicat si dus la audieri vreo 80 de persoane. Din pacate, insa, putini stiu ca ar putea sa se trateze,pana nu e prea tarziu, iar primii vizati sunt parintii lor, care ar trebui sa observe asta inainte de a fi prea tarziu.

„Avand in vedere ca majoritatea consuma cannabis, consilierea psihologica e o solutie care sa rezultate. La noi la centru, pana in luna iunie au ajuns 11 tineri, care au fost trimisi de diverse institutii. Cei 11 se afla in asistenta, dar parintii sunt cei care ar trebui sa se intereseze ce inseamna consumul de droguri, dar cel mai important este sa stie sa recunoasca un consumator. Daca stiu sa recunoasca consumul, pot sa ia atitudine, familia fiind un factor foarte important in consiliere si in ajutorarea consumatorilor”, a declarat Adriana Almasan, inspector principal Centrul de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog HD.

Consumatorii de droguri din zona Vaii Jiului, ca si dealerii au fost saltati de mascati de acasa si dusi in arest. Misiunea BCCO, DIICOT si a Politiei este doar aceea de a respecta legea si restul depinde de anturaj. Cei care stiu un astfel de caz, pot sa ii vina in ajutor. „Noi avem in judet un centru la Deva, care se ocupa de asta, dar parintii si  cei interesati pot accesa informatii de pe site-ul Agentiei Nationale Antidrog, sau la telefonul 0254229935”, a mai adaugat Adriana Almasan.

Valea Jiului a ajuns un rai al traficantilor si consumatorilor de droguri si chiar si in aceste zile, zeci de tineri sunt in arest pentru consum si trafic.

Diana Mitrache