Tigãri de contrabandã de peste 30 de mii de lei au fost descoperite de politistii din Petrosani în urma unui control în trafic. Marfa de contrabandã era ascunsã printre haine second hand. Suspectul a încercat sã scape si a fost prins dupã o urmãrire pânã în orasul învecinat, Petrila.

Bãrbatul suspectat de contrabandã, de 34 de ani, din Petrila, a fost oprit în trafic de politisti, dupã ce s-au primit informatii cã se ocupã cu traficul de tigãri netimbrate pe care le comercializeazã în estul Vãii Jiului. Anchetatorii specializati în investigarea infractiunilor economice si politistii rutieri din Petrosani l-au oprit pe contrabandist pe centura localitãtii si la verificarea masinii au descoperit mai multi saci cu haine vechi, iar printre ele si tigãrile de contrabandã.

”La controlul documentelor, conducãtorul auto nu a putut prezenta actele de provenientã pentru cei 12 saci de haine second-hand pe care îi transporta în autoturismul de teren. Politistii i-au comunicat bãrbatului cã va fi condus la Politia Municipiului Petrosani, pentru continuarea verificãrilor si lãmurirea situatiei, iar acesta a demarat cu vitezã, politistii reusind sã-l opreascã pe strada  Alexandru Sahia, din orasului Petrila”, a declarat subcomisarul Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Imediat dupã ce au reusit sã-l blocheze pe traficant pe strãduta din Petrila, politistii i-au perchezitionat atent autoturismul si au descoperit cã sub sacii de haine se aflau 6 cutii în care erau 301 cartuse de tigãri fãrã banderolã fiscalã, în valoare de 30.100 lei. Alãturi de suspect mai este cercetatã si o tânãrã de 24 de ani, din Petrosani, politistii urmând sã stabileascã dacã este implicatã în traficul de tigãri. Suspectul este cercetat penal pentru infractiunile de contrabandã si detinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantitãti de peste 10.000 de tigarete.

Maximilian Gânju