Conducerea ApaProd de la Deva se ghideazã dupã modelul celor de la ApaServ Valea Jiului. Cei de la ApaProd vor sã punã dop la robinetul de alimentare cu apã a termocentralei Mintia.

Pentru cã nu si-au recuperat sumele restante, reprezentantii furnizorului de alimentare cu apã si canalizare din Deva le-au dat termen de 5 zile celor de la Complexul Energetic Hunedoara pentru plata datoriilor.

“Le-am dat termen de 5 zile lucrãtoare pentru a-si plãti datoriile, în caz contrar oprim furnizarea apei la termocentrala Mintia. Au datorii de peste 800 de mii de lei”, a declarat Victor Arion, directorul ApaProd Deva. Conducerea societãtii de apã din Deva sustine cã acceptã si o esalonare de platã a datoriilor.

“Acceptãm si esalonarea datoriilor, le-am pus în vedere acest lucru, dar pânã la acest moment nu am primit niciun rãspuns”, a mai subliniat sursa citatã.

Apaprod i-a somat pe cei de la Termocentrala Mintia sã rezolve si problema unui aparat de mãsurã.  “Avem o problemã la un aparat de mãsurã, dar se rezolvã. Partea electronicã a aparatului trebuie sã o înlocuim de la un aparat similar din depozit sau sã înlocuim aparatul cu totul”, a declarat Horia Giurgiu, directorul general adjunct al Complexului Energetic Hunedoara. În ceea ce priveste problemele financiare dintre Termocentrala Mintia si ApaProd, conducerea societãtii sustine cã se cautã solutii.

“Sper sã se rezolve problema financiarã, sper sã se ajungã la o întelegere cu cei de la ApaProd”, a mai spus sursa citatã.

Sansa Complexului Energetic Hunedoara pentru achitarea facturilor curente ar fi intrarea în insolventã. Potrivit somatiei, Termocentrala Mintia a acumulat datorii cãtre Apa Prod în valoare de 531.308,52 lei. Mãsura celor de la Apa Prod vine dupã ce ApaServ Valea Jiului – furnizorul de apã si canal din sudul judetului Hunedoara – a debransat celelalte sucursale ale Complexului Energetic Hunedoara, respectiv unitãtile miniere si sediul administrativ al societãtii energetice din judetul Hunedoara. Acestea au fost debransate pe rând, în mai multe etape. Singura subunitate CEH care mai are apã potabilã este Sucursala Prestserv în subordinea cãreia este Hotel Onix si care are un contract separat cu Apa Serv. Ultimele debransãri au avut loc sãptãmâna trecutã, când ApaServ a lãsat fãrã apã unitãtile miniere Lonea, Livezeni, Vulcan si Lupeni. Astfel, cele mai mari restante le are EM Livezeni – 124.454 lei, la care se adaugã 6.722 de lei penalitãtile de întârziere. Mina Lupeni are o datorie de 65.659 lei si 4.116 penalitãti, Mina Lonea are aproape 6.460 lei datorie si 305 lei penalitãti. Mina Vulcan are restantã de 2.419 lei si 99 de lei penalitãti de întârziere. Cele mai mici restante le înregistreazã SE Paroseni, de 22,54 de lei si un leu penalitãti de întârziere.

Maximilian Gânju
Monika BACIU