Un bãrbat din Lupeni a fost jefuit, dupã cum sustine, chiar de fiul proprietarei de la care a cumpãrat în varã un apartament si, peste noapte, a rãmas fãrã centrala termicã si caloriferele din casã.

Omul spune cã tânãrul stia ce bunuri sunt în casã si a intrat pe geamul lãsat rabatat la etajul I, i-a furat obiectele si politia încã nici nu l-a chemat la audieri. Asta, desi au prelevat amprente din toatã casa si din locurile în care hotul a smuls caloriferele si centrala.  „Apartamentul l-am cumpãrat în august si îl bãnuiesc pe bãiatul proprietarei de la care am cumpãrat. El stã la parter, lângã mine, nu are servici si el este autorul faptei. Le-am spus politistilor, dar degeaba. Politia a promis cã face cercetãri, dar am 3 sãptãmâni de când am plângerea la politie si nu l-au chemat, nu l-au deranjat deloc, cu toate cã stiu unde stã, stiu  cine este si chiar  cã a mai fãcut astfel de treburi”, sustine Gheorghe Cãlin, proprietarul pãgubit.

4-1

Politistii din Lupeni au deschis un dosar penal si fac cercetãri, însã, deocamdatã dosarul este în lucru. „În data de 3 decembrie 2016, Politia Lupeni a fost sesizatã de un bãrbat din Lupeni cu privire la faptul cã, în cursul lunii noiembrie, persoane necunoscute au intrat prin escaladarea unei ferestre în apartamentul sãu si i-au sustras o centralã termicã si 3 calorifere. În acest caz, s-a întocmit dosar de cercetare penalã, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de furt calificat, existã un cerc de bãnuiti, se desfãsoarã în continuare activitãti specifice de cercetare penalã, iar când vor fi suficiente probe concludente, din care sã rezulte  cã o anumitã persoanã se face vinovatã de sãvârsirea infractiunii, vor fi luate mãsurile legale”, a spus Laura Bradu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Omul pãgubit spune acum cã sperã cã cineva a cumpãrat centrala lui de la hot si este dispus sã o rãscumpere, la rândul sãu, numai sã o primeascã. Asta, dupã ce sistemul de tevi din interior, realizat din teavã de cupru, este total compromis, dupã ce hotul l-a smuls de pe pereti. Dar omul sperã sã îsi recupereze centrala, cã nu are bani de alta nouã. „Îmi doresc recuperarea caloriferelor si a centralelor furate. Îi dau banii care i-a dat hotului, numai sã îmi recuperez centrala si caloriferele”, spune disperat omul pãgubit. Asadar, dacã stiti pe cineva care ar fi cumpãrat o centralã second hand, adresati-vã politiei.

Diana Mitrache