Tãierile de pãduri, vizibile live

Ministerul Mediului a realizat o aplicatie prin care oricine are posibilitatea de a vedea, în direct, toate tãierile de pãdure si transporturile de lemn din România.  Astfel, ministerul de resort, a rãspuns la solicitarea Greenpeace România de a creste transparenta cu privire la tãierile si transportul de lemn.

InspectorulPadurii.ro este o mãsurã a Ministerului Mediului Apelor si Pãdurilor împreunã cu Guvernul României de transparentizare a activitãtii de exploatare de masã lemnoasã din Romania. În acelasi timp acest portal este o metodã automatã de identificare a tãierilor ilegale din Romania. Utilizatorii vor putea observa alerte provenite de la sateliti care indicã cu mare acuratete si odatã la câteva zile (între 2 si 7 zile în functie de satelit) orice modificare în structura vegetatiei forestiere de pe teritoriul României”, se aratã pe site-ul aplicatiei. Sistemul foloseste imagini optice si radar de medie si înaltã rezolutie de la misiunile Sentinel, Landsat si altele.

Monika BACIU

Un comentariu la „Tãierile de pãduri, vizibile live

  • 15 decembrie 2016 la 09:19
    Permalink

    mari destepti baietii astia monitorizeaza soparlele care stau la soare pe ciotele taiate si muntii dezgoliti de tot in 26 ani au avut timp

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.