Autoritãtile locale de la Petrosani au modificat preturile pentru biletele de cãlãtorie cu telescaunul. Astfel, toti copiii cu vârsta pânã în 16 ani vor beneficia de reduceri la cãlãtoria cu instalatia de transport pe cablu. Pânã acum, reducere aveau doar copiii cu vârsta de pânã la 12 ani.

“Prin hotãrârea Consiliului Local nr. 311/2015, au fost aprobate preturile privind transportul pe cablu pentru telescaunul TS3 din zona PArâng, iar prin hotãrârea Consiliului Local cu nr. 312/2015, au fost aprobate preturile privind transportul pe cablu pentru vechiul telescaun. În curpinsul celor douã anexe la hotãrâri sunt prevãzute tarife pentru adulti si pentru copii cu vârsta sub 12 ani. Pentru a elimina diferentele de tarif dintre elevii aceleiasi scoli sau chiar din aceeasi clasã, care organizeazã excursii la munte, propun modificarea celor douã anexe, astfel încât copiii care beneficiazã de reducere sã aibã vârsta sub 16 ani”, aratã edilii de la Petrosani.

O cãlãtorie cu telescaunul TS3 costã pentru un copil 7 lei, iar o cãlãtorie dus-întors valoreazã 10 lei. Aceleasi preturi sunt valabile si la cãlãtoria cu telescaunul vechi.

Monika BACIU