Începând de astãzi vã propunem dumneavostrã, cititorii Cronica Vãii Jiului, o rubricã a „vecinului Nik”.  Nik este o persoanã extrem de bine informatã, câteodatã „agresiv” în exprimare, dar doar cu scopul de a se face înteles si de populime. Cronica lui Nik nu se vrea a fi o rubricã permanentã, însã va fi prezentã în paginile ziarului când nu vã asteptati… Si, cum subiectul zilei este rezultatul alegerilor parlamentare, Nik punctezã:

  1. Schimbãri „majore” si fulgerãtoare, dupã alegeri! Pentru cã nu au putut schimba nimic în tara asta, marea înfrântã a alegerilor, Alinuta Gorghiu si sfãtuitorul acesteia, sambelanul camerelor (caselor!) fãrã numãr, au reusit totusi, într-un gest extrem, sã facã ceva. Cuprinsi de revoltã si de neputintã, simteau o mare nevoie de a face ceva. Asa cã, au pus mâna … pe maus … click, click si si-au schimbat: ea, fotografia de profil, el, fotografia de copertã … de pe FB! „Rafinatã miscare” au sfârâit tastaturile prozelitilor „de dreapta”… „o sfântã si justã blagoslovire a populatie… de la cel mai înalt nivel !” În cuvinte mai putine: au dat o palmã… un scuipat… celor, care cu sufletul la gurã asteptau primele mãsuri binefãcãtoare … Bravos, stimati si preaiubiti conducãtori !
  2. Europa în pericol ?! Beti mangã, din cauzã de succesuri, Nicusor si pisicuta … Clo au anuntat cã vor înfiinta Uniunea Salvãm Europa !

3.Un ziarist întreabã: – Bade, cu cine ai votat ? – Poi, cu comunistii ! – Noa, da de ce ? – Iacã, pe vremuri or venit liberalii si ne-or zis cã ne fac pod. Vezi vreo urmã de pod ?… – Nu ! – Apoi or venit pedelistii si or zis cã ne fac moarã. Vezi vreo moarã ? – Nu. – Ei, când or venit comunistii, or zis cã ne iau tot. Si ne-or luat. Ãia oameni de cuvânt !!!

  1. Mã risc cu o predictie! Istoricul, marele, noul… PNL va fi hãcuit de ALDE si PMP (cu ajutorul fostilor penelisti si pedelisti!) … care-si vor asigura astfel, cadourile de sãrbãtori! Sãrbãtori fericite!
  2. Interesant ce au penelistii în cap. Au ales interimar tot o femeie, tot o blondã… si tot o fostã pedelistã !!! Ãstia, ori nu au în partid bãrbati, ori femeile pedeliste din partid au cohones mai mari decât ale bãrbatilor penelisti.
  3. Dupã aflarea rezultatelor alegerilor, Alina i-a cerut demisia lui Dragnea!
  4. Traian Bãsescu a reusit sã ajungã în Parlament, fapt ce confirmã încã o datã cã existã si un Dumnezeu al betivilor!
  5. De ce a castigat PSD-ul atât de detasat alegerile? PSD a castigat detasat alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, obtinând chiar peste cele mai optimiste asteptãri. Cred cã mai degrabã PSD a castigat alegerile decât PNL le-a pierdut. A fost un vot pozitiv pentru PSD din motive economice, poate pentru prima datã de foarte mult timp. Cresterea salariului minim de la 700 de lei la 1.250 de lei brut în patru ani a rãmas în mintea alegãtorilor PSD. O treime din salariatii din România sunt plãtiti cu salariul minim pe economie, iar o crestere a acestuia a însemnat enorm. Când te duci la supermarket si cumperi pâine si ulei, nu plãtesti cu competitivitatea, ci cu cresterea salariului minim si cu ”scãderea de TVA”!!!.