Cei mai buni elevi ai liceelor din Valea Jiului au primit premii în bani si dulciuri de la un grup de oameni de afaceri care s-au reunit, în luna octombrie a acestui an, sub titulatura de Club Rotary.

Sunt oameni care i-au îndemnat pe copii sã munceascã mult si sã demonstreze cã sunt cei mai buni, pentru cã, în fiecare an, ei îi vor premia, doar pe cel mai bun din fiecare liceu. Ceremonia a avut loc la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Vulcan.

„Fiecare generatie are învingãtorii ei si îmi permit sã vã întreb dacã vreti sã fiti lideri? Sã fiti învingãtori?”, asa li s-a adresat la început Felicia Portase, organizatoarea evenimentului de la Vulcan. Si, ca sã fie învingãtori, cei care au învins deja si au ajuns oameni de afaceri renumiti în zona noastrã, le-au vorbit tinerilor despre cât de importantã este perseverenta.

„Tot ce faceti de acum încolo este muncã, muncã ce va fi mereu în folosul vostru. Numai prin muncã veti putea sã aveti realizãri. Vã doresc mult succes si sã îndrãgiti a munci, pentru cã  orice muncã este apreciatã si consider cã orice realizare se face prin muncã”, le-a spus Constantin Dicu, om de afaceri ce a premiat elevii merituosi.

Primarul Gheorghe Ile a fost, la rândul sãu, gazdã a manifestãrii si le-a spus copiilor cât de mult conteazã chiar si faptul de a avea o meserie.

„Nu se poate face nimic în lumea asta fãrã muncã. Vã spun cã, pe mãsurã ce trec anii, se vor reduce locurile la licee si vor trece la scolile profesionale. Trebuie sã avem meseriasi. Dacã as întreba un inginer câte locuri are libere, ar spune cã foarte multe. Nu are meseriasi, însã, si noi ne plângem cã nu avem locuri de muncã. Dacã nu suntem pregãtiti!”, i-a convis si Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Cei mai buni elevi din Valea Jiului au primit cadourile si, la rândul lor, le-au multumit celor ce s-au gândit la ei, mentionând cã asta îi motiveazã si pe viitor.

Diana Mitrache