S-a încheiat  turul editiei 2016-2017 la Liga a IV-a. Cel mai important aspect este acela cã nimeni nu a abandonat lupta. O luptã interesantã, cu echipele din Banat pe podiumul de clasament cu o nou promovatã, Ripensia Timisoara, cu cele mai putine înfrângeri! O Ripensia pe care, cu sigurantã, Hercules Lupeni nu o va uita multã vreme…

National Sebis (antrenor Cãlin Cojocaru) a mai încheiat pe locul 1 si în stagiunile 2013-2014 (antrenor Ionut Popa) si 2014-2015 (antrenor Adrian Abrudean), dar atunci Soimii Pâncota si U.T.A. au promovat. Acum, echipa din Sebis a gestionat bine aceste prime 13 etape, cu un golaveraj pozitiv atât acasã cât si în deplasare (vezi tabelul) având câtiva jucãtori de valoare, precum Rosenblum, Siminic, Cârstoiu sau Alin Roman.

Ripensia Timisoara (antrenor Remus Steop), cu doar douã înfrângeri, a demonstrat cã nu a câstigat întâmplãtor la scoruri mari derby-ul de promovare, reusind de pildã, 12 puncte în deplasare!

Si aici, jucãtori precum Heesko, Stoi (fost la Univ. Petrosani), Briciu, Zaluschi sau Mediop, au fost în prim-planul competitiei.

C.S.M. Scolar Resita (antrenor Leontin Doana), cu Zimmermann, Costescu, Beloescu si ceilalti încearcã sa readucã traditia din fotbalul de pe Bârzava într-o altã zonã.

Cetate Deva (antrenor Viorel Tãnase) a fãcut o miscare fericitã aducând actualul antrenor la momentul oportun, reusind o „explozie” de 15 puncte din ultimele cinci meciuri, ducând echipa la +1 în „clasamentul adevãrului”, printre jucãtorii deveni aflându-se fostii jucãtori ai Jiului, M. Ionicã si Saucã sau al Lupeniului, R. Cristian dar si „exoticul” Ousmane N’Doye, cel care a fãcut de multe ori diferenta în favoarea Devei.

GENU TUTU