O retea de contrabandisti de tigari ce activa de mai multi ani in Valea Jiului a fost anihilata vineri de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara. De la
primele ore ale diminetii de vineri procurorii DIICOT  impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia si S.C.C.O. Hunedoara au efectueat 54 de perchezitii domiciliare, in Valea Jiului, Hunedoara, dar si in zone din Suceava, Bihor, Arad si Timis. In urma perchezitiilor s-au gasit cantitati insemnate de baxuri de tigari de contrabanda la membrii retelei.

Potrivit comisarului sef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu actiunea a vizat destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 54 de persoane, membrii gruparii obtinand beneficii financiare substantiale din comercializarea ilegala de tigarete provenite din contrabanda. Reteaua activa in sistem piramidal cu un cap al retelei si mai multe nivele de conducere. Anchetatorii sustin ca liderii gruparii sunt membrii familiei Petrisor, din zona Vaii Jiului, care, utilizand o societate comerciala pe care o detin in localitatea Vulcan, aprovizionau intreaga zona cu importante cantitati de tigarete provenind din Republica Moldova, Serbia si Ucraina. Printre cei retinuti sunt si membrii familiei Paraschiv din Vulcan, cunoscuti in zona drept ” Clanul Barbosilor”. Membrii gruparii foloseau autovehicule avand elemente de caroserie si sasiu modificate, prin confectionarea unor compartimente secrete, pentru transport si distribuie tigaretele fie stradal, in zone aglomerate, in piete agroalimentare, fie prin intermediul unor societati comerciale care desfasoara activitati de comert aparent legale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la suma de 2.500.000 lei. La sediul D.I.I.C.O.T. urmeaza ca in cursul zilei sa fie aduse cele 50 de persoane in vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Marius MITRACHE