Înfiintatã în urmã cu aproape 60 de ani (1947), Minerul Uricani a fost mai mereu de-a lungul anilor o echipã de top la nivelul Diviziei “C”  si în campionatul judetean.

Iatã însã cã editia 2016-2017 o gãseste total defazatã, cu rezultate absolute dezastruoase, aici amintind 4 meciuri pierdute pe teren propriu (dintr-un total de 5), golaveraj – 14 acasã, doar un punct în deplasare, cãteva scoruri de curtea scolii (0-5 cu Inter Petrila, 1-6 la Hateg, 0-4 la Bãita, 0-10 cu C.S. Hunedoara), care au bãgat echipa din Vestul Vãii Jiului într-o beznã totalã.

E adevãrat, restanta  din ultima etapã, 5-1 cu Metalul Criscior a mai spãlat din rusinea de ansamblu, dar parcã e prea putin pentru o echipã în care joacã o serie de fotbalisti experimentati (Tr. Câmpean, Anghelina, Irina, Trestian, Vajda) în fata cãrora altãdatã tremurau adversarii…

“AM FÃCUT UN TUR SLAB”

“Sincer, n-as fi crezut cã putem ajunge atât de jos. Nici nu stiu ce sã spun, pe cine sã dau vina… Într-un fel sau altul, fiecare trebuie sã ne asumãm faptul cã am fãcut un tur slab. Faptul cã majoritatea jucãtorilor nostri merg la serviciu, la minã, iar juniorii nu se ridicã la pretentiile asteptate, ne-au adus în aceastã situatie. Poate cã, Victoria categoricã din meciul restantã cu Crisciorul (n.n. 5-1) sã aprindã speranta pentru retur…”, Traian Câmpean – antrenor Minerul Uricani.

Istorie

UNDEVA LA MIJLOC, ÎN DIVIZIA “C”

În urmã cu douã decenii, Uricaniul încheia pe locul 9 în Seria a 3-a în Divizia “C” (ed. 1995-1996) în prima jumãtate a unui clasament cu 20 de echipe!

În echipa de antrenatã atunci de Dorel Maria si Marian “Mãciucã” Mihai, evoluau o serie de jucãtori valorosi: M. Topor, Syoradi, Cristi Horescu, Krautil, Ioan Varga, Fl. Iordache sau Viorel Pãuna, formau coloana vertebralã a echipei de la Uricani.

Era , întradevãr, o echipã ce impunea respect…

GENU TUTU