Potrivit datelor oficiale, în judetul Hunedoara, au fost asteptati la vot 395. 513 locuitori cu drept de vot, respectiv cei care au împlinit vârsta de 18 ani,  pânã în data de 11 decembrie 2016.

Hunedorenii au avut de ales dintre 143 de candidati de la 11 partide politice, care  si-au înscris numele pe listele depuse la Biroul Electoral Judetean Hunedoara. Conform datelor oficiale, au fost acceptate listele complete de candidati depuse de PSD, PMP, PNL, UDMR, PRU, ALDE, PRM, USR, PER, ANR si PSR.

Autoritatea Electoralã Permanentã (AEP) a transmis Biroului Electoral Central, în data de 17 septembrie 2016, numãrul alegãtorilor înscrisi în Registrul electoral – inclusiv cetãtenii care vor împlini 18 ani pânã la data de 11 decembrie 2016 – si numãrul minim de semnãturi necesar pentru sustinerea candidaturilor la nivel national, precum si în fiecare circumscriptie electoralã, în conformitate Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritãtii Electorale Permanente.

La nivelul judetului Hunedoara, în data de 11 decembrie a.c., peste 500 de politisti, alãturi de celelalte forte ale Ministerului Afacerilor Interne, au fost angrenati în activitãtile dispuse pentru buna desfãsurare a scrutinului electoral, în vederea asigurãrii mãsurilor de pazã si protectie si de ordine si liniste publicã si prevenirii oricãror fapte antisociale.

Diana Mitrache