Scandalul în care este implicatã Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului pare unul fãrã de sfârsit.

Conducerea SNIMVJ a fost acuzatã de faptul cã nu a plãtit angajatii la timp, asta desi avea banii necesari în conturi. Salariatii si-au primit chenzina I aferentã lunii noiembrie abia în data de 7 decembrie, dupã ce s-au blocat în subteran. Oficialii SNIM au precizat cã a fost nevoie sã apeleze la Ministerul Energiei pentru a obtine, în avans, sumele necesare pentru plata salariilor.

Ministerul Energiei sustine cã în data de 29 noiembrie 2016, toatã suma aferentã ajutorului de stat a fost viratã în contul de Trezorerie al SNIMVJ, însã blocajul s-a produs din cauza zilelor libere.

“În data de 29 noiembrie 2016 Ministerul Energiei a virat suma totalã de 12.160.083,00 de lei, ca ajutor de stat pentru Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului, cãtre Trezoreria Deva. Pânã ca întreaga sumã sã ajungã în conturile Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului, se deruleazã o serie de procese interne ale Trezorieriei, care dureazã pânã la câteva zile. Astfel încât, tinând cont de zilele libere din ultima perioadã (30 noiembrie, 1,2 decembrie) si zilele de weekend (3,4 decembrie), suma ar fi trebuit sã fie disponibilã pentru Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului în data de 7 decembrie. Prin eforturile sustinute ale Ministerului Energiei, întreaga sumã a fost viratã în conturile companiei Societatea Nationalã pentru Închideri Mine Valea Jiului în data de 5 decembrie, fiind disponibilã pentru efectuarea de plãti în data de 6 decembrie”, aratã un rãspuns al Ministerului Energiei.

Existã însã informatii potrivit cãrora, la data de 29 noiembrie, SNIMVJ ar fi avut în cont suma de 8 milioane de lei, necesarã pentru plata salariilor.

Monika BACIU