Scandalul sexual din familia viceprimarului din Vulcan, Angela Stoica, in care politistul Adrian Sucila a fost retinut pe 29 de zile, iar fiica Angelei Stoica este cercetata in stare de libertate a pornit de la un alt caz, total independent de acest nou dosar.

Surse apropiate anchetei dau de inteles ca procurorii s-au autosesizat in dosarul de coruptie sexuala si act sexual cu un minor, in care este prinsa direct familia Angelei Stoica, in urma informatiilor pe care le-au aflat cu totul intamplator. Practic, telefoanele au fost

interceptate in dosarul deschis imediat dupa ce masina fiului primarului din Vulcan a fost incendiata in parcare. Asa ar fi aflat anchetatorii despre grozaviile care se petrec in familia viceprimarului din Vulcan. imediat, s-a deschis un nou dosar de cercetare penala, in care telefoanele familiei Stoica, dar si ale politistului Adrian Sucila, au fost interceptate. Tocmai pe aceste interceptari telefonice isi bazeaza acum anchetatorii acuzatiile formulate impotriva lui Sucila si ale fiicei viceprimarului, Mihaela Stoica. insa, noi probe ar putea sa apara in urma perchezitiei informatice dispuse in acest dosar, in care au fost ridicate mai multe suporturi optice, filme si unitati de stocare pe care exista posibilitatea sa fie fotografii incriminatoare. „Nu pot sa dau informatii cu privire la probele existente in dosar. (…) Din moment ce sunt aparator, eu as putea sa spun ca nu exista probe pentru arestarea preventiva, dar Parchetul este de alta parere, instanta a fost de cu totul alta parere. (…) Asteptam perchezitia informatica sa vedem daca exista acolo probe care sa-l incrimineze direct pentru ca in acest moment nu sunt asemenea probe”, a declarat avocatul lui Adrian Sucila, Daniel Tomescu (foto medalion). Acesta a spus ca apararea lor se bazeaza pe negarea in totalitate a faptelor de care acesta este acuzat. Cat priveste o posibila razbunare, invocata de politistul vulcanean, Tomescu a precizat ca nu poate nici sa confirme, nici sa infirme acest lucru: “Este pozitia lui in ceea ce priveste razbunarea. Eu nu pot sa declar nici ca este nici, ca nu este. El asa crede”.

Relatii de serviciu suspendate

in acest dosar complex au fost deja

Avocat Daniel Tomescu

facute trei perchezitii, inclusiv la biroul lui Adrian Sucila, de la Politia Vulcan, iar cercetarile continua. „Au fost deja efectuate trei perchezitii pe raza municipiului Vulcan, perchezitii in urma carora un barbat de 36 de ani din municipiul Vulcan a fost retinut, ulterior prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara, care a emis propunere de arestare preventiva, iar Judecatoria Petrosani a emis mandat de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile”, a declarat Mihu Toma, comandantul Politiei Municipiului Vulcan. Avocatul politistului Adrian Sucila, Daniel Tomescu, a anuntat deja ca hotararea instantei va fi atacata cu recurs.

„impotriva masurii de arestare preventiva se va face recurs. in cursul zilei de maine va fi depus la Judecatoria Petrosani, iar dosarul va fi inaintat instantei competente, respectiv Tribunalul Hunedoara, pentru solutionare”, a declarat, miercuri seara, avocatul Daniel Tomescu, imediat dupa pronuntarea sentintei de catre Judecatoria Petrosani. intre timp, relatiile de serviciu ale politistului cu iPJ Hunedoara au fost suspendate, dupa emiterea ordinului de arestare preventiva pe 29 de zile.

Reprezentantii iPJ Hunedoara au precizat ca, momentan, Adrian Sucila este suspendat din functia de agent Ordine Publica. Daca va fi gasit nevinovat, atunci se va putea intoarce la lucru.

Minorul ar putea fi luat din familia viceprimarului

Pe langa ancheta declansata de organele de cercetare penala in acest caz halucinant desprins parca din filmele XXX, si reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Hunedoara au demarat verificari. Directorul DGASPC Hunedoara, Viorica Popescu, a declarat ca: „Facem o ancheta, sa vedem despre ce este vorba. Asteptam sa vedem si rezolutia data de Parchet in acest caz si, in functie de rezolutie, o sa luam masuri”. Aceasta a precizat ca, daca se considera ca se mentine inca starea de pericol pentru minor, se vor lua masuri pentru protectia lui si acesta ar putea fi chiar luat din familie.

Carmen Cosman