Sezonul 2016-2017 a fost pentru Universitatea Petrosani unul dintre cele mai nefaste din istoria sa recentã de 17 ani (de la înfiintarea din 1999).

O echipã care a început promitãtor, plinã de sperantã, cu o victorie (2-1) în deplasare  la Criscior, dar dupã care “s-a dus în cap” ne mai reusind mai nimic. Echipa s-a bazat pe un cuplu deja uzat, Ov. Popesc (foto) – I. Gavriluti, a sperat în revenirea lui Rares Popa si Dacian Vizitiu, a mai crezut în “bãtrânul” Grigoras în Rãboj sau Bulimej, dar lucrurile nu s-au prea legat. Faptul cã nu au putut învinge nici modesta Minerul Uricani pe teren propriu sau acel 1-5 la C.S. Hunedoara spune multe…

Evident asa cum au precizat multe surse din interiorul echipei, totalul dezinteres al factorilor de conducere asupra fotbalului, s-a fãcut resimtit pe deplin. Pe de altã parte, alte surse precizeazã faptul cã echipa ar avea un statut aparte extra-universitar, si în acest caz, altii sunt responsabili. Evident, nu intentãm un process de constiintã nimãnui, ci doar facem o analizã strict legatã de evolutia rezultatelor si pozitia de clasament. Care iatã, este asa cum este la finalul  turului 2016-2017.

“Suntem praf si pulbere”

“Dezamãgire totalã, ce sã mai zic? Suntem praf si pulbere, am vrut sã renunt în etapa a 5-a, dar am rãmas la insistentele lui Ionut Stelescu, care mai sperã într-o  minune la primãvarã. Toti si-au luat mâna de pe echipã, jucãtorii nu mai vin la antrenamente. În plus, Vl. Negrea, Puian si D. Vizitiu sunt accidentati cine stie pânã când, Rares Popa a dispãrut de la echipã, Raboj, Ceru si Arcusi au luat drumul Angliei, cu cine sã mai joci!? Pe Ov. Popesc si I. Gavriluti nu-I mai intereseazã, Cãtãlin Pop a dispãrut si el, sã joc eu!? În ritmul ãsta, suntem gata în curând.” Gabi Nitu – antrenor Universitatea Petrosani.

Istorie

Locul 1 la promovarea în “C”!

17-1

La finalul sezonului 1967-1968, Stiinta Petrosani încheie pe locul 1 (dupã ce rateazã barajul de promovare în urmã cu un an) în camp. jud. Hunedoara si promoveazã direct în Divizia “C”. Un excelent sezon 1968-1969 înseamnã la final locul 1 în seria a 6 – a, cu un punct avans fatã de Aurul Zlatna! Stiinta lui Gh. Irimie a jucat în acel campionat în formula: Marincan, Martinescu, Duljanschi (portari), Rãscolean, Varhonik, Cr. Farcas, Broscãuteanu (fundasi) T. Munteanu, Bulbucan, Stir, M. Matei (mijlocasi) Bãlãneanu, Rãsãdeanu, Ion Danciu, Mãrcus, Tugeanu, Pãnescu, A. Uritescu, Mercurean, M. David, Gh. Manea (atacanti)

GENU TUTU