Insolventa transeazã intrarea sau nu în grevã a minerilor

Sãptãmâna viitoare, luni, minerii aflã cum vor fi sãrbãtorile de la sfârsitul acestui an, pentru cã decizia instantei de intrare sau nu în insolventã va garanta acordarea salariilor si a drepturilor din Constractul Colectiv de Muncã.

Liderii minerilor de la exploatãrile considerate viabile poartã acum discutii cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara, însã, dacã luni instanta decide cã nu va intra în insolventã, conturile vor fi în totalitate blocate. „Problemele sunt grave la nivelul CEH. Asteptãm data de 15 decembrie, pentru a avea un verdict, care sã spunã dacã suntem sau nu în insolventã. În situatia în care intrãm în insolventã, eu zic cã lucrurile se vor linisti. Dacã iesirea din insolventã se va prelungi, vor fi probleme în ceea ce priveste plata drepturilor salariale”, a spus Darius Câmpean, lider Sindicatul Muntele din cadrul CEH.

Mai mult, liderii minerilor nu exclud ca, în cazul în care salariile nu vor putea fi acordate la timp, minerii sã rãbufneascã. Mai ales cã ei asteaptã nu doar salariile, ci si primele de Crãciun.

„Cu sigurantã, dacã vor fi întârzieri în acordarea veniturilor salariale si chiar a drepturilor din contract, putem sã ne asteptãm la reactii din partea angajatilor”, a mai adãugat Darius Câmpean. Solicitarea de declarare a insolventei  pentru a treia oarã a fost formulatã de Armor Security SRL si societatea Lant Minier SRL Petrosani. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului în data de 10 noiembrie, iar sentinta ar putea fi datã luni, 12 decembrie.

Diana Mitrache

6 comentarii la „Insolventa transeazã intrarea sau nu în grevã a minerilor

 • 8 decembrie 2016 la 19:40
  Permalink

  Cere investiti pentru Minele Livezeni si Vulcan dar si cei 4% cat a mai ramas de investit la Termocentrala Paroseni . Schimbarea tevilor de TERMOFICARE de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor .

  Răspunde
  • 10 decembrie 2016 la 10:51
   Permalink

   esti papagal rau de tot altceva numai stii?

   Răspunde
 • 8 decembrie 2016 la 20:16
  Permalink

  Ce greva vrei sa faci cu generatia asta de mineri? ,iar voi sindicalisti papagali ,nu mai speriati pe nimeni cu greva .

  Răspunde
  • 8 decembrie 2016 la 22:48
   Permalink

   Daca minieri fac greva si vin in curtea CEH vor negocia cu Bebe Nica infintarea unui post de director general de onoare pentru Paduraru, unul de maneger general pentru Cîmpeanu si unul de inginer sef cu timpul liber pentru Ciubotaru.

   Răspunde
 • 9 decembrie 2016 la 07:30
  Permalink

  Ba Hamburger te instruieste bine tactu Nica. Crezi ca minerii mai sunt prosti? Manca si gura ta un carnat de craciun. Cine crezi ca se mai uita in gura voastra?

  Răspunde
 • 10 decembrie 2016 la 09:38
  Permalink

  ar fii ideal o mica insolventa trancalaii astia de directori nu ar mai avea nici o bataie de cap

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.