Un tânãr care venea, dinspre Vulcan spre Petrosani a lovit cu putere un cap de pod, pe DN 66A, în zona localitãtii Aninoasa, foarte aproape de Cartierul Vulculesti, într-o zonã cu serpentine.

Pompierii de la descarcerare au fost nevoiti sã taie pur si simplu masina, ca sã îl poatã scoate pe sofer dintre fiarele contorsionate. Acesta a avut, din câte se pare, vitezã mare si, pe jos, era gheatã, asa încât a derapat si a lovit un cap de pod. Pompierii, care se aflau în drum spre serviciu, l-au scos dintre fiare si apoi, un echipaj SMURD l-a transportat la Spitalul de Urgentã din Petrosani.

„5 pompieri ai Detasamentului Petrosani se aflau într-un autoturism în drum spre serviciu, pe DN 66 A. La un moment dat, la marginea localitãtii Vulcan au zãrit un autoturism iesit în decor si au oprit imediat sã vadã ce s-a întâmplat si dacã existã persoane rãnite în autovehicul. În timp ce unul dintre pompieri apela numãrul de urgentã 112, pentru a anunta accidentul si a cere ajutor, ceilalti 4 au început stabilizarea soferului, de 18 ani, care se afla încarcerat în autoturismul grav avariat. Cei 5, cpt. Cristian Baleia, plt.maj. Nicolae Palitã, plt.maj. Arthur Schneider, plt.maj. Laurentiu Istrate si paramedic Valentin Anicãi stiau ce efecte poate avea gerul de  –16 grade Celsius asupra unui trup rãnit astfel cã imediat l-au învelit în folia aflatã în trusa de prim ajutor a masinii si în pãturi. De asemenea s-au asigurat cã rãnitul încarcerat are cãile aeriene eliberate si respirã.

În cel mai scurt timp au sosit la locul accidentului echipajele de descarcerare si prim ajutor ale Detasamentului de Pompieri Petrosani care au scos rãnitul din autoturism cu ajutorul echipamentelor specifice si l-au transportat la UPU Petrosani. Aici, tânãrul aflat în stare de inconstientã si-a revenit si a fost supus investigatiilor medicale amanuntite. Inspectorul sef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean a reactionat imediat la aflarea vestii si a decis ca pentru gestul lor nobil de solidaritate si responsabilitate, pompierii, sã fie recompensati”, se aratã într-un comunicat remis presei de ISU Hunedoara. Traficul rutier s-a desfãsurat pe un singur fir, alternativ, minute în sir, din cauza accidentului, care s-a produs în jurul orei 7,30.

Diana Mitrache