Petrileanu Costin Munteanu a fost condamnat de judecãtorii Tribunalului Hunedoara la 13 ani de închisoare pentru crima comisã anul trecut. Individul va trebui sã achite si despãgubiri de peste 50 de mii de lei cãtre rudele victimei. Decizia primei instante nu este definitivã si criminalul o poate ataca cu apel.

Anchetatorii au stabilit cã victima în vârstã de 42 de ani, din Petrila, a murit din cauza unor lovituri la cap, medicii legisti stabilind si cã suferea de afectiuni psihice. Dupã efectuarea necropsiei legistii au concluzionat cã victima, cel mai probabil, a fost lovitã de mai multe ori în zona capului cu un corp contondent. Cadavrul femeii a fost descoperit la mijlocul lunii aprilie 2015, de un grup de turisti în Pestera Vacii, aflatã în apropierea Cheilor Rosiei din Muntii Sureanu.

Victima avea în buzunarele hainelor mai multe medicamente si dispãruse de acasã însã nimeni din familie nu a anuntat disparitia. Principalul suspect a fost Costin Munteanu si dupã un an de zile de anchetã, pe baza probelor ADN, anchetatorii au putut ajunge la el. Petrileanul a negat crima si si-a schimbat în repetate rânduri declaratia, ba chiar a sustinut cã nu o cunostea pe victimã.

Maximilian Gânju