Ne-am gandit la un interviu mai special. Nu de alta, dar campania electorala se termina vineri. Asa ca am ales, la intamplare, un alegator de pe strada. Mai bine nu-l alegeam! Fiindca, in loc de-un alegator pur sange, am dat peste un acoperit pur sange. A, nu unul cu ochi albastrii, ci unul cu ochi galbeni si cu poza doamnei Gorghiu sub perna! Adica peste un PDL-ist sub acoperire. A iesit ceea ce urmeaza:

Pierde domnule si cand pierde e de rau!

Reporter: Buna ziua, sunt reporter si fac un interviu pentru ziar. Cum va numiti?
Alegatorul: Ai, domne, ma lasi cu de-astea! Nu spun. De ce sa spun? Ce, vrei sa ma ia unii la bataie? Ce treaba ai matale cu numele meu?

Reporter: N-am nici o treaba. Cu cine sa va luati la bataie?
Alegatorul: Nu spun si gata. E dreptul meu. Asta public… Da’ pentru dumneata, ca te vad om serios, iti spui… Prietenii mei liberalii, ca e nervosi tare!… Nu dai asta la ziar!

Reporter: Nu dau. De ce sunt nervosi?
Alegatorul: Pai ce, parca nu sti?! Pierde domnule si cand pierde e de rau.

Reporter: Cine pierde?
Alegatorul: PNL-ul domne, PNL-ul si cu aia, cum le zice, de zic ca au opspe la suta, da’ in realitate numai sapte, ca nu-i stie nimeni pe-aicea. Uniunea domnule, aia a lui Nicusor din Bucuresti, ca altminteri nu-i stiu nici eu!

Ii mananca Merkel pe toti!

Reporter: USR. Si de ce sa fie rau?
Alegatorul: Asa, USR… Pai daca nu iese PNL-ul si USR-ul cum s-au inteles cu neamtul sa-l tina pe Ciolos prim-ministru, gata, s-a dus dracului tot! Vine Merkel si ii mananca pe toti. Nu tu functii, nu tu masini, nu tu secretare si plimbari pe la Bruxelles. N-am dreptate?

Reporter: De unde stiti toate astea?
Alegatorul: Sunt informat, domne, de-acolo stiu. Ia intreaba dumneata pe unu’ cu carnet la PDL, pardon, la noul PNL, ca-i tot un drac, daca stie pe cat sta partidul lui! Nu stie. Stie numai Gorghiu si Johannis, dar nu spun. M-a luat gura pe dinainte!

De unde mai mult, ca nu e?

Reporter: Ei spun ca au 30%…
Alegatorul: Fugi, domne, de-aicea! De unde 30%?… Eu cred ca fac 80-90%, poate chiar mai mult… Pai de la mine afla, ca daca Mircica e cu ei, ala a trecut si pe la PSD, si pe la PD, si pe la UNPR si PSRO, iar acum a ajuns la PNL, atunci fac inca pe-atata! Eu zic ca pe nea Mircica l-a convins doamna Harau… La mine pe scara, Tudorel si Vasile sunt cu PSD-ul, Ionel iar cu PSD-ul, de unde mai mult, ca nu e?

Reporter: Nu mai inteleg nimic.
Alegatorul: Nici nu trebuie sa intelegi. Inteleg eu si pentru dumneata. Ia scoate dumneata 40 de milioane de euroi spor de-avere din lucrul cu statul, ca dupa aia convingi pe oricine sa sara-n foc. Cum crezi c-au pus-o iar pe liste? N-am dreptate?… S-a vazut la Sala Sporturilor din Deva asta…

Reporter: Duminica mergeti la vot?
Alegatorul: Hai nene, ca nu-i ca pe vremuri. Normal ca merg. Ca daca iese PSD-ul nu mai fac strainii Black Friday in Romania si dupa aia nu mai pleaca banii afara din Tara si iar ne-am lins pe bot la tanti UE. Aia-s chititi pe munca, nu pe Black Friday-uri…

Sa vezi ce le facem duminica la aia din PSD!

Reporter: Cine-s chititi pe munca?
Alegatorul: PSD-isti, cum cine! Necaz mare, nu spusei eu!?

Reporter: Chiar stiti ce vorbiti!
Alegatorul: Bineinteles. Uite, ca te vad om de bine, iti fac o marturisire… Eu sunt pedelist sub acoperire, stiu mai multe decat arat. Sa vezi ce le facem duminica la aia din PSD!

Reporter: Ce le faceti?
Alegatorul: Pai una: am scos niste mesaje, pe care le distribuim acum, ca eu am carnet oficial la ALDE, desi sunt cu Alinuta si Franc, ca-s fete bune, si la propriu, si la figurat… Ii invatam pe oameni sa puna stampila si pe PSD si pe ALDE, le zicem ca asa e corect.

Reporter: Dar nu-i corect. Se anuleaza votul…
Alegatorul: Eu ce zic… Normal ca se anuleaza, dar astia nu stiu. Noi le zicem ca nu se anuleaza si castigam. Tudorel de la mine de pe scara a pus deja botul, mai ramane sa-i fac pe Vasile si Ionel. Sa vezi neica dupa aia voturi anulate! Asa ca sigur duminica ii batem pe PSD-isti. Dupa care ma fac si eu director, ca merit, dupa atatia ani de acoperire…

Daca nu merge cu buna, merge cu pacaleala

Reporter: Tare strategie. Pai, asta e pacaleala…
Alegatorul: Foarte tare. Geniala, as zice eu… Au gandit-o niste smecheri de la Bucuresti, nu spun cine, ca stiu… Aia care au gandit si treaba cu comunistii… Daca nu merge cu buna, merge cu pacaleala, ce sa-i faci! Doar n-o sa pierdem tocmai acum, cand suntem pe cai mari cu strainii…

Reporter: Explicati-mi…
Alegatorul: Esti greu de cap domnule. Pai noi spunem de ani buni: PSD e comunist. Nu conteaza ca e comunist sau ca nu e, conteaza ca o spunem noi. Important nu-i adevarul, important e cred oamenii. Si uite asa, le-am lipit eticheta. Ce sa-i faci, avantajul muncii sub acoperire!

I-am facut pe toti asa!

Reporter: Si prinde?
Alegatorul: Cum sa nu prinda?! A prins cu Base, a prins cu PD-ul, cu Johannis, prinde si acum. I-am facut pe toti asa. Noi am inventat meseria asta, pedelist sub acoperire! Cand nu mai prinde schimbam numele si gata.

Reporter: Cum adica?
Alegatorul: Ce crezi c-au fost aia care s-au perindat pe la alte partid si acum sunt la PNL? Toti. Si Franc, si Mircica, si Harau. Pedelisti sub acoperire. In tara asta, poti fi orice, numai sa vrei… Cand nu mai prinde cu PNL, facem sa prinda cu USR!

Reporter: Si a doua?
Alegatorul: Pai nu-ti spusei? Noi ii aducem pe straini ca sa ridicam Tara. Asa, ca patrioti ce suntem. N-ai auzit de Rosia Montana? Hai, gata, ca ti-am spus destule. Ma duc, ca am miting, pardon, sedinta cu pedelistii sub acoperire, in fata Primariei. Si vezi ce scri prin ziar, ca te dau pe mana alora, nu spun cine, ca stiu, de-ti iau si pielea de pe tine, ceapa ta de ziarist!

A consemnat, la plesneala, Dorin Avram

Comandat: PSD Hunedoara; Executat: MBD REPORTER MEDIA SRL Petrosani; CUI AEP mandatar financiar 11160007