Platforma temporarã de la Petrosani are toate avizele necesare si a devenit operationalã. Anuntul a fost fãcut de primarul Gheorghe Ile, cel care are în subordine firma ce se va ocupa de gestionarea deseurilor din Valea Jiului. Practic, mai sunt doar câteva mici detalii de pus la punct, însã, gunoiul poate fi dus acolo, ne dau asigurãri autoritãtile locale.

„Deponeul a fost preluat de Pregoterm, societatea din municipiul Vulcan si a început depozitarea în acest depozit. Mai este o  singurã problemã, ce o vom rezolva în aceastã sãptãmânã. Practic, statia de triere nu functioneazã încã. Ducem utilajele necesare deja acolo si sperãm cã în maxim o sãptãmânã facem si trierea”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Toate primãriile vor duce gunoiul, pe platforma situatã la periferia municipiului Petrosani si taxele de depozitare vor fi colectate într-un cont, din care, apoi, se va plãti transportul spre deponeul de la Bârcea Mare. Acest deponeu din Petrosani va functiona pânã ce va deveni operational cel din Bârcea Mare. Conform proiectului, acesta are o capacitate de 111.200 tone/an, o statie de sortare cu o capacitate de 33.753 tone/an si o statie de tratare mecano-biologicã cu o capacitate de 82.379 tone/an. Tot în cadrul acestui proiect, la Petrosani a fost construitã o statie de sortare si o instalatie de transfer a deseurilor cãtre unitatea centralã, fiind închise cele 9 depozite neconforme de pe raza judetului. În plus, din ianuarie va creste taxa pe care fiecare familie o plãteste pentru gunoi, lunar.

Diana Mitrache