Minerii din Valea Jiului, cobaii politicienilor

Minerii din Valea Jiului plãtesc politele politice. Apropierea alegerilor parlamentare a coborât stacheta pânã la nivelul în care muncitorii sunt tratati precum niste pãpusi.

“Înteleg încercãrile celor care cu tot dinadinsul vor în aceastã perioadã sã creeze o atmosferã electoralã pe seama minerilor din Valea Jiului. Azi dimineatã (nr. marti) erau blocati în subteran circa 350 de angajati de la minele Paroseni si Uricani, în semn de protest fatã de întârzierea salariilor care trebuiau plãtite pe 30 noiembrie. Situatia de blocaj a survenit ca urmare a popririlor si executãrilor silite puse pe conturile Complexului Energetic Hunedoara, dupã iesirea din insolventã (culmea cerutã tot de sindicate!!!). Dar, dupã mai multe negocieri, ieri ministerul Energiei a ajuns la un acord cu ministerul Finantelor pentru plata în avans a unui ajutor de stat pentru Societatea de Închidere a Minelor din Valea Jiului ca sã poatã plãti astãzi salariile celor 880 de angajati”,  spune Ionel Dancã, consilierul premierului Dacian Ciolos.

Mai mult decât atât, consilierul sustine cã vinovatii pentru ceea ce se întâmplã în momentul de fatã în sectorul minier din Valea Jiului trebuie cãutati în trecut.

“Întelegem supãrarea oamenilor care s-au trezit fãrã bani în conturi, mai ales în aceastã perioadã de Sãrbãtori (dar si de alegeri), însã vinovatii trebuie cãutati în trecut, nu în prezent când se face tot ce se poate pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara”,  a mai spus consilierul premierului Dacian Ciolos.

Monika BACIU

4 comentarii la „Minerii din Valea Jiului, cobaii politicienilor

 • 7 decembrie 2016 la 20:09
  Permalink

  Domnule Ionel Danca (PNL) de ce guvernul Ciolos (PNL) nu vrea sa acorde bani cei 4% cat a mai ramas pentru terminarea investitiei de la Termocentra Paroseni sau de ce guvernul Ciolos (PNL) nu acorda bani de investiti la cele doua Mine viabile (EM Livezeni si EM Vulcan) ???

  Răspunde
 • 7 decembrie 2016 la 21:47
  Permalink

  De ce nu se modernizeaza schimba tevile de termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor ???

  Răspunde
 • 7 decembrie 2016 la 22:46
  Permalink

  Salvati ceh.ul prin inchiderea minelor Lupeni si Lonea ! Danca tata,mai bine taceai…ca filosof ramaneai ! Te-ai bagat ca musca in … calului la sfarsit de campanie,sperand ca asa sporesti sansele tehnocratilor pnl in alegeri ! Rusine taica !

  Răspunde
 • 8 decembrie 2016 la 12:04
  Permalink

  Oameni buni, are perfecta dreptate Danca. Vinovatii trebuiesc cautati cu ani in urma, inca de la infiintarea CEH-ului cand au trecut pe la conducerea lui la centru si la unitatile componente in majoritatea lor oamenii „de casa” ai PSD, incompetenti dar servilii acestui oneros si demagog personaj numit Nistor Laurentiu. Guvernul Ciolos incearca sa salveze ce mai poate fi salvat din CEH.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.