Chiar mai credeti gogosile astea?

Din 2004, la fiecare scrutin electoral care are loc în România, auzim aceleasi sloganuri si aceleasi cuvinte: PSD este un partid de comunisti! PSD este corupt! PSD trage Tara înapoi! De la câstigarea alegerilor prezidentiale de cãtre Traian Bãsescu încoace, practic, toate atacurile la adresa PSD au respectat acest calapod.

Urmarea a fost cã, în mintea unei pãrti întinse a electoratului românesc, s-a cuibãrit aceastã idee, anume cã PSD ar reprezenta cumva fostul partid comunist, care si-a asumat, de fatadã, eticheta de social-domocrat.

Ceea ce nu stie alegãtorul din România este cã toatã aceastã mascaradã stupidã nu este decât o tehnicã îndelung exersatã de manipulare. Ideea e simplã: repeti acelasi lucru de atâtea ori cât e nevoie ca sã fii crezut. Cineva a spus asa: spune o minciunã o singurã datã si vei fi taxat drept mincinos. Repet-o de o sutã de ori si se vor gãsi câtiva care sã te creadã. Iar dacã o repeti de un milion de ori, minciuna va deveni adevãr! Nu conteazã dacã ai sau nu dreptate. Conteazã doar sã repeti ceea ce vrei sã fixezi în mintea oamenilor.

Toatã tehnica de comunicare a PDL si mai apoi a PNL s-a bazat pe acest principiu, enuntat mai sus. Oamenilor nu le-a explicat nimeni cã ignoranta, nepãsarea, lipsa de informatie si credulitatea se plãtesc scump! Mai ales lipsa de informatie si credulitatea! Sã vorbesti azi, la 27 de ani de la sfârsitul regimului comunist din România, despre un PSD comunist e o probã, iertati-mi expresia, de prostie suveranã! PSD are o ratã de înnoire pe tarã a candidaturilor de 85%. Practic, din 100 de candidati, 85 sunt oameni noi. Mai mult de jumãtate din candidatii PSD sunt tineri. Oferta de guvernare a PSD, singura din aceste alegeri generale coerentã si rationalã, bazatã pe principiile economiei de piatã si pe întelegerea mecanismelor economice capitaliste, este, dacã vreti, infinit mai realistã decât spoiala cu frazele copiate de PNL. Unde vedeti comunism aici?   Sã arunci întreaga coruptie din societatea româneascã, pe umerii unui singur partid e iarãsi o dovadã de crasã neîntelegere a realitãtilor românesti. Si sã fim seriosi: cel mai mare nivel al coruptiei din România a fost înregistrat pe vremea guvernãrii Bãsescu-Boc-Udrea. Adicã pe vremea unei guvernãri de dreapta. Aproape tot esalonul 2 din fostul PDL a trecut la PNL, se regãseste azi în partidul care vrea sã ne convingã de faptul cã Dacian Ciolos e salvarea României! Aceeasi oameni care l-au sustinut pe Bãsescu si Boc sã taie salariile si pensiile si sã arunce economia României în abisul crizei, prin împrumutul de la FMI si Banca Mondialã, sunt azi membri ai noului PNL. Sã fim seriosi. Chiar mai credeti gogosile astea?

Dorin Avram

Comandat: PSD Hunedoara; Executat: MBD REPORTER MEDIA SRL Petrosani; CUI AEP mandatar financiar 11160007

2 comentarii la „Chiar mai credeti gogosile astea?

 • 8 decembrie 2016 la 00:02
  Permalink

  Oferta voastra a PSD-istilor este de fapt „praf in ochi” pentru alegatori , voi veniti cu un program populist, nerealist si mincinos, in fapt irealizabil, dar stiti bine ca „prinde la prostime”. Si o mare parte a „prostimii” va vota cu voi, stiti pana cand? Pana cand toata tara sub guvernarea voastra va ajunge la gradul de saracie din Teleorman, judetul sefului vostru Dragnea. Ei atunci „prostimea” se va trezi, dar va fi prea tarziu!

  Răspunde
 • 8 decembrie 2016 la 10:03
  Permalink

  bata va dumnezeu de nenorociti darar domnu sa ia rahatul de iliescu tot psd ul cu el in groapa inventatorii coruptiei si hotiei postcomuniste ce sunteti

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.