Nicolae Marius Sanfirisca este candidatul ALDE Hunedoara pentru Camera Deputatilor. În campania electoralã, echipa ALDE a adus un aer proaspãt în zona politicã, oameni noi chiar din zona Vãii Jiului, dar si din judet, oameni care s-au implicat din convingerea cã lucrurile se pot schimba în bine atunci când esti responsabil, când ai dovedit pânã acum cã ai realizat ceva în comunitatea ta si cã, în calitate de Om, ai OBLIGATIA sã încerci sã schimbi lucrurile…

– Ati declarat cã solidaritatea minerilor din subteran trebuie adusã la suprafatã. Fiti mai exact. La ce v-ati referit?

Marius Nicolae Sanfirisca: Existã o divizare a societãtii care nu este beneficã deloc. Chiar dacã avem opinii diferite ca indivizi, la greu trebuie sã ne unim, dar mai ales trebuie si noi sã ne implicãm în comunitate, chiar si prin atitudine, nu doar sã blamãm vecinul sau concitadinul. Dacã ne respectãm pe noi, respectând si pe cei din jurul nostru, lucrurile se schimbã fundamental…

Cel mai bun exemplu de urmat este solidaritatea minerilor care existã, acolo, în subteran, pentru cã ei stiu cã viata fiecãruia depide de ortacul de alãturi. Asta trebuie sã facem noi, toti, în societate.

De Valea Jiului sunt legat sufleteste pentru cã sunt fiu de miner, tatãl meu a  fãcut facultatea la Petrosani. De la el stiam, ulterior m-am convins personal, cã minerii sunt o categorie de oameni aparte, duri în exterior, dar de o mare sensibilitate, de bun simt. Noi, românii trebuie sã fim uniti, solidari în scopul nostru – un viatã decentã,  civilizatã, cu recunoasterea valorilor.

– V-ati înconjurat de oameni tineri, relativ noi în politicã, oameni care activeazã în diverse domenii. Cum ati reusit sã-i convingeti sã vi se alãture?

Marius Nicolae Sanfirisca: Dacã vã referiti la profesorii care au intrat în consiliul local Lupeni, si ca ei mai sunt în judet, acestia au acelasi spirit întreprinzãtor, care au creat lucruri frumoase si se implicã în viata comunitãtii. De exemplu, Sorin Corpadi, profesor de sport, este consilier local ALDE la Lupeni si presedintele organizatiei ALDE Lupeni. În urmã cu 4 ani a înfiintat alãturi de un coleg Scoala de fotbal Sorii Junior’s Sport cu care au obtinut rezultate remarcabile si au venit si ofertele. Este, la râdul sãu, iubitor al muntelui si al sporturilor extreme. Apoi, Andrei Resiga, profesor de sport, salvamontist, organizator al taberelor de schi, al spoturilor de iarnã în general, este consilier  local ALDE, în consiliul local Lupeni. Ne-am cunoscut prin sporturile pe care le practicãm prin muntii Vãii Jiului, ne-am împrietenit si le-am propus sã facem un pas mai departe. Sã ne implicãm politic pentru cã putem face mai mult…

Dar sã stiti cã aici, în Valea Jiului, existã oameni, colegi de-ai mei în ALDE, de o mare calitate umanã în primul rând, iar simtul datoriei de Om este accentuat. În judet, la fel, au trecut la actiune oameni pe care nu i-ati vãzut prea mult în primele linii ale politicii, pentru cã au considerat cã nu sunt pregãtiti pentru o astfel responsabilitate uriasã. Ei cred în politica eficientã, responsabilã pentru cã în cauzã este tara, poporul român, lucru care te poate coplesi. Dar ALDE stie, crede cu tãrie cã pentru a conduce, a te implica într-o asemenea muncã trebuie s-o faci bine pregãtit, chiar sã te sacrifici dacã se impune.

– De ce ar vota cetãtenii cu ALDE?

Marius Nicolae Sanfirisca: ALDE are un set de reguli stricte, care vor fi legiferate, iar cine nu le respectã, sã fie eliminat fãrã menajamente, de la nivel parlamentar, guvernamental, pânã la administratiile locale. Altfel nu se poate! Dacã cetãteanul stie exact ce si cum se guverneazã, cum se legifereazã aceste reguli în Parlament, va participa si el la schimbare si o si va resimti si în propria viatã.

Totul este sã fii ca politician corect si clar în comunicare cu românii, sã ai oameni capabili si mai ales sã-si iubeascã tara.  ALDE poate face acest lucru, de aceea mã aflu aici. Avem OBLIGATIA sã încercãm, suntem o echipã cu totii. Nu avem voie sã ne dãm bãtuti, ca popor, si trebuie sã hotãrâm duminicã, 11 decembrie!

Comandat: ALDE Hunedoara; Executat: SC MBD Reporter Media SRL Petrosani; CUI AEP mandatar financiar 11160008