Mos Nicolae e invizibil? Cum aratã el?

„Mos Nicolae este cel care aduce la copii daruri”

„Mos Nicolae are barbã, pãr negru, o cãciulã si o hainã”

Asa ni l-au descris copiii de la grãdinita cu program prelungit de la Petrosani, acolo unde am cãutat sã aflãm cum se pregãtesc cei mici pentru seara în care primesc cadouri de la cel ce dã startul sãrbãtorilor de iarnã, Mos Nicolae.

Este mosul bun a cãrui legendã biblicã spune cã le aduce celor mici daruri, în ghetute si acestea trebuie sã fie curãtate si asezate la geam. Va veni si fiecare si-a fãcut o listã cu ce îsi doreste. La asta se pricep mai bine, decât sã îl descrie pe mosul bun si aproape invizibil, care nu s-a arãtat niciodatã.

3-1

„Eu îmi doresc o masinã si stiu cã acum vine. Este un bãtrân frumos, foarte bun si are barbã”, a opinat un alt copilas. „Eu am scris o scrisoare si am decorat-o cu mami. Am spus acolo câte ceva si apoi a trimis-o mami la postã, pentru ca mosul sã o ia. Mos Nicolae stiu cã are si el barbã, dar cred cã este invizibil, pentru cã nimeni nu l-a vãzut. Numai pe Mos Crãciun il vedem”, ne-a convins un alt copilas, iar altul l-a completat: „Mosul are o pãlãrie cu o cruce în vârf”.

Si dacã nu v-am convis asa, atunci aflati cã sunt copii care i-au cerut cadouri mosului si pentru frãtiorii nenãscuti. „Eu îmi doresc un cãtel, niste pãpusi, la tati un ceas si i-am scris si pentru frãtiorul meu sã îi aducã niste jucãrii, când o sã vinã”, a afirmat o fetitã, care ne-a mãrturisit cã mama ei îl va aduce pe lume pe frãtiorul sãu în curând si cã si lui trebuia sã îi scrie cineva scrisoarea, nu?

Mos Nicolae este acel bãtrân bun care aduce mereu cadouri si dulciuri celor mici, iar copiii si-au pregãtit asearã ghetutele, asa încât mosul sã poatã pune în ele cadourile.

Diana Mitrache

Advertisements