Cea mai friguroasã noapte din acest sezon nu a pus probleme operatorului de apã din Valea Jiului. Termometrele celor de la ApaServ Valea Jiului au indicat -14 grade Celsius, iar niciuna din punctele din care se face alimentarea cu apã potabilã a populatiei nu a înregistrat probleme.

Cei de la Ape lucreazã dupã un program de iarnã, astfel cã au loc lucrãri ample de întretinere a sistemelor. “Nu am avut probleme. Noi lucrãrm dupã un program de iarnã. Astfel s-a intervenit la toate captãrile de apã. A avut loc dezghetarea tuturor prizelor de captare, însã s-a intervenit în mod special la Izvoru si Polatiste. Deocamdatã functionãm normal, însã în conditii de iarnã”, a declarat Florin Donisã, sef Departament Exploatare în cadrul SC ApaServ Valea Jiului.

La aceste temperaturi pot exista probleme în ceea ce priveste sistemul de canalizare. Autospecialele pentru retelele de canalizare nu functioneazã la temperaturi foarte scãzute.

“Problema este cã autospecialele pentru retelele de canalizare nu functioneazã la -14 grade. Astfel, dacã sunt probleme se intervine manual, adicã cu “sarpele”. Deocamdatã nu am primit sesizãri legate de canalizãri înfundate”, a mai spus sursa citatã.  Astfel, abonatii ApaServ Valea Jiului vor avea, în continuare, apã la robinet. Cei de la societatea de apã lucreazã non-stop, conform programului de iarnã, pentru a asigura apa potabilã.

Monika BACIU