“Solidaritatea din subteran trebuie adusã afarã! Noi, românii, trebuie sã fim uniti pentru cã scopul este comun – viata si calitatea ei!”

SANFIRISCA MARIUS NICOLAE, candidat din partea ALDE Hunedoara, la Camera Deputatilor. Este membru fondator si presedinte executiv al ALDE filiala judeteanã. Marius Sanfirisca, economist, este fiu de miner, are 46 de ani, este casãtorit si este tatãl a 3 copii.

Nu a lucrat niciodatã la stat, este investitor, este iubitor de sporturi extreme, iar în politicã a intrat din 2004 considerând cã trebuie sã munceascã mult pentru a fi pregãtit pentru o eventualã functie politicã. De când a început Campania electoralã este aproape zilnic vãzut peste tot prin Valea Jiului, dar si prin judet încât cei ce-l urmãresc se întreabã: de unde atâta energie, atâta hotãrâre?

De ce nu ati lucrat în întreprinderi de stat? Nu ati avut ocazia, nu v-au primit, sau nu ati vrut?

SANFIRISCA MARIUS: Sunt economist, am fãcut facultatea la Timisoara, zonã care a avut si are un aer occidental. Am avut convingerea cã pot face lucruri mult mai importante decât sã fac exclusiv ce am învãtat, ci sã mã folosesc de aceastã stiintã si sã construiesc ceva. Dar nu aveam experientã, drept pentru care am plecat în Germania, locul în de care existã un cult pentru munca bine fãcutã. Am înteles si am învãtat multe în cei doi ani cât am muncit acolo… Nu am vrut sã fiu angajat al statului sau al altcuiva, deoarece întotdeauna am fost întreprinzãtor. Odatã ce am fost în afara granitelor tãrii, am vrut sã aduc lucruri noi si la noi, drept pentru care mi-am creat propria afacere, am creat locuri de muncã… A fost greu, am avut credite peste credite, dar am rezistat, ba chiar am reusit sã o dezvolt, de 16 ani…

De ce v-ati hotãrât sã candidati în conditiile în care clasa politicã nu se mai bucurã de prea multã încredere a românilor?

SANFIRISCA MARIUS: Exact din acest motiv! Clasa politicã nu se mai bucurã de încredere… Multi colegi, prieteni mi-au spus cã nu este momentul sã intru acum în hora schimbãrii, cã probabil voi fi sacrificat.  Cum vã spuneam sunt investitor, nu vin când masa este pusã în politicã, ci vin la greu pentru a începe acea schimbare de care se tot vorbeste de ani buni, dar nimeni nu o face cu hotãrâre, cu convigerea cã se poate. Vã spun un lucru: în general, România are legi bune din care s-au inspirit chiar occidentalii, dar noi avem probleme în a le aplica corect, în a urmãri aplicarea lor. Trebuie doar armonizate si completate. Repet: se poate!  Si ALDE are oameni care pot si au dovedit asta.

De ce ati ales sã vã axati, în special, pe Valea Jiului în aceastã campanie electoralã? Vã leagã ceva de acesta zonã?

SANFIRISCA MARIUS: De Valea Jiului sunt legat sufleteste pentru cã sunt fiu de miner, tatãl meu a  fãcut facultatea la Petrosani. De la el stiam, ulterior m-am convins personal, cã minerii sunt o categorie de oameni aparte, duri în exterior, dar de o mare sensibilitate, de bun simt. Acea solidaritate a subteranului, a ajutorului reciproc de care depinde viata lor acolo sub pãmânt, trebuie adusã afarã. Noi, românii trebuie sã fim uniti, solidari în scopul nostru – un viatã decentã,  civilizatã, cu recunoasterea valorilor. Mã îndurereazã faptul cã a rãmas încremenitã în timp, ba chiar sunt zone unde sãrãcia este accetuatã, unde copii talentati se pierd, dar mai ales faptul cã se depopuleazã pentru cã încet, încet devine locul unde nu se întâmplã nimic economic. Doamne, si câte talente sunt aici, câti oameni de valoare! Din cauza asta am ales Valea Jiului încercând sã le reînvii speranta cã lucrurile se pot schimba, pentru cã se poate!

De ce ar trebui ca alegãtorii sã vã acorde votul dv. si partidului, ALDE? Care este mesajul cãtre alegatori?

SANFIRISCA MARIUS: Pentru cã pot, vreau si cred cã în Romînia lucrurile se pot schimba în bine pentru cã are cu ce! Toti dorim ca tara noastrã, noi, copiii nostri sã aibã o viatã mai bunã, iar pentru asta trebuie sã aducem si oameni care gândesc altfel, care fac politicã neprãfuitã,  transparentã, la vedere cum se spune -, dar mai ales eficientã. România trebuie condusã responsabil, nu sã pluteascã în derivã ca pânã acum. Este nevoie de un set de reguli stricte, iar cine nu le respectã, sã fie eliminat fãrã menajamente. Problema este cã aschimbarea nu se poate face în totalitate peste noapte, dar dacã cetãteanul stie exact ce si cum se guverneazã, cum se legifereazã aceste reguli în Parlament, va participa si el la schimbare si o si va resimti si în propria viatã.  Totul este sã fii ca politician corect si clar în comunicare cu românii, sã ai oameni capabili si mai ales sã-si iubeascã tara.  ALDE poate face acest lucru, de aceea mã aflu aici, altfel stãteam acasã pentru cã am tot ce-mi trebuie. Dar am obligatia sã încerc.

Nu avem voie sã ne dãm bãtuti, oameni buni,  doar pentru cã suntem dezamãgiti de ceea ce a fost pânã acum!!!  Doar dumneavoastrã, noi toti, ne putem schimba viata pe 11 decembrie!!!

———

Celor ce poartã numele Sfântului Nicolae le doresc sãnãtate, curaj, prosperitate si suflet senin!!!

——–

Comandat: ALDE Hunedoara;
Executat: SC MBD Reporter Media SRL Petrosani;
CUI AEP mandatar financiar 11160008

Un comentariu la „“Solidaritatea din subteran trebuie adusã afarã! Noi, românii, trebuie sã fim uniti pentru cã scopul este comun – viata si calitatea ei!”

  • 6 decembrie 2016 la 14:46
    Permalink

    Bravo nea Sanfirisca,trebuie dat in bot la „noii” vechi candidati ! Pare ca sunteti din alt aluat !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.